'Neka sija ta kruna od zlata, naše Gospe Sinjske (Aljmaške, Bistričke, Vrpoljačke, Visovačke, Imotske, Kninske, Međugorske, Olovske, Trsatske, na Dobrome i Pojišanu…), kraljice Hrvata.

'Ulazeći u studio ili ulazeći u kazalište čovjek ima pred sobom određeni cilj, čezne za nekim idealima koje mu mogu pružiti i televizija i internet i kazališni komadi. No nadalje čovjek je svjestan da može posjedovati sva zemaljska dobra i gledati kako se ta dobra rasprodaju i podaju za sitne novce i profite pojedinaca.

Tako isto može gledati kako se velikih svjetskih dijela kulture radi ne kultura. Kako od legendarnih filmova i emisija na televiziji rade negledane emisije i još manje legendarni filmovi. I sve to negdje iz mraka ureda, stanova, mraka osamljenosti i sebeljublja.

Današnja 'napredna Hrvatska' tako postaje 'napadna', a ona tiha većina postaju financijeri takvih zabava i blještavila i kiča koje su u službi razaranja čovjeka, onoga čovjeka s početka našega teksta. 'Napadna' demagogija tako razara i napada društvo uljudbe, kulture i zapadne civilizacije.

'Pruži nam i sad tu moćnu ruku, i sad u borbi narod je tvoj...'

Stoga trebamo jasno i glasno reći da biti Bogoljub i domoljub nisu zastarjeli pojmovi, već su to pojmovi koji iz mraka izlaze pod krunu koja sja!

Da biti čovjekoljub jest ustvari izići na svjetlo koje obasjava kruna koja sja!

I to je snaga maloga čovjeka, to je snaga i mladoga čovjeka da ostane tu, snaga krune koja sja!
Graditi novo društvo pod sjenom krune koja sja jest otvarati nova radna mjesta i jačati domovinsku perspektivu i tu trebamo usmjeriti molitvu, znanje, novce i snagu.

Tu je ta snaga koja nam je kompas vremena, putokaz ostanka i svijetlo perspektive!
Ne nasjedajmo i nemojmo ih ostaviti u tami štoviše pozovimo ih u svijetlo krune koja sja!
Samo tada ćemo biti kvasac i radost svojoj budućnosti. Budimo odgovorni ljudi, domoljubi i budimo oni koji ne nasjedaju već nadilaze, koji ne blokiraju već deblokiraju, budimo oni koji sjaje,ostaju i bore se!

'Hrvatski nam brani dom naša Gospe Sinjska!'

Zanima te i ovo?
NJEMAČKA: Presuda suda – žena mora ukloniti križ iz svog vrta
12. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.