Trinaesti put u nizu, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski Caritas od 18. do 24. ožujka na poseban način obilježava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Ova akcija odvija se ove godine pod geslom Budite složni i živite u miru (2 Kor 13, 11). Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak pozvao je u poslanici vjernike i sve ljude dobre volje: „Djelima duhovnog i molitvenog zajedništva, a onda i materijalnoga po prikupljanju darova vjernika za 3. korizmenu nedjelju u svim župama u Hrvatskoj, želimo ustrajno i gorljivo ponoviti našoj braći i sestrama, Katoličkoj Crkvi u Bosni i Hercegovini, da nisu sami, ni zaboravljeni ni prepušteni slučaju.“

Zahvaljujući novčanim darovima pojedinaca i pravnih osoba koje je Hrvatski Caritas prikupio tijekom proteklih 12 godina, tisuće ljudi u potrebi su kroz programe i projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini primile konkretnu pomoć, doživjele ohrabrenje usred svojih teškoća i iskusile djelatnu ljubav.

Novčana sredstva darovatelja prikupljana tijekom prošlogodišnje akcije u iznosu od 1.612.500 kuna (215.000,00 eura) omogućila su tako nužnu potporu korisnicima različitih Caritasovih projekata diljem Bosne i Hercegovine, kao što su: hospicij za stare, nemoćne i umiruće, rehabilitacija djece s posebnim potrebama, kućna njega starih i nemoćnih, pučka kuhinja, katolički vrtić, rehabilitacija osoba s posebnim potrebama, ali i strukturama i ustanovama Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini koje te projekte omogućuju i provode.

„Želimo nastaviti svjedočiti kako je naša povezanost jaka te da naša solidarnost ne posustaje“, rekao je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina u prigodi potpisivanja Ugovora o doniranju sredstava Tjedna solidarnosti i zajedništva Caritasu Bosne i Hercegovine.

„Vjerujemo da će i duhovni i materijalni odaziv i ovogodišnjoj akciji Tjedna solidarnosti i zajedništva osnažiti nastojanja oko sloge i života u miru u Bosni i Hercegovini“, poručili su iz Hrvatskog Caritasa. Središnje misno slavlje Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni Hercegovini održat će se u nedjelju, 24. ožujka u Gromiljaku uz izravni prijenos na 1. programu HTV-a.

U korizmenu akciju Hrvatskog Caritasa Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini moguće je uključiti se: uplatom na žiro-račun Hrvatskoga Caritasa kod Privredne banke Zagreb

HR0523400091100080340, poziv na broj 101 (ili on-line uplatama putem www.caritas.hr) – za uplate iz inozemstva SWIFT (BIC) PBZGHR2X; pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa

060 90 10 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen) te milodarom 3. korizmene nedjelje, 24. ožujka u svim crkvama.

KT / IKA

Zanima te i ovo?
Preminuo je profesor, akademik fra Serafin Hrkać
13. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.