Pitaju me zašto nešto ne kažeš o izborima?

Baš neću o tome.
Već ću govoriti o molitvi kod Kamenitih vrata, o molitvi pred bolnicama, o molitvi za domovinu u svete Trojice, o sv. Anti na Poljudu, na Dubravici, na mojim Novim selima, o Humcu... O Martini koja čuva čednost i čistoću molitvom! Jer molitva je moj izbor, moj kružić na listiću života.

Pitaju me zašto nešto ne kažeš o Janici, o Luki, o Zdravku, o Bruni, o Zlatku…?
Ne bih o tome.
Radije ću govoriti o ljudima koje sam prošla dva vikenda upoznao o ljudima iz molitvene zajednice Srce Isusovo, iz SKAC-a Palma, iz MAGISA, iz Merzovih Orlova, o FRAMI, o MVM-u… Jer oni organiziraju kampove za mlade, jer oni evangeliziraju, jer oni se ne boje povika i poruga oni ne lažu i ne daju lažna svjedočanstva jer oni se ne bahate. To su ljudi o kojima želim pričati u Hrvatskoj!

Pitaju me zašto nešto ne kažeš o Hajduku?
Neću o tome.
Radije bih govorio o Hodu za život u Zagrebu i Splitu, o Marijanskom zavjetu za Domovinu od Iloka do Dubrovnika, o Herceg - Bosni, Hodu Frame, o akciji Prazan grad. To su ekipe na terenu koje želim podržati uz koje želim stajati i s kojima želim graditi moralniju Hrvatsku!

Pitaju me da nešto napišem o Agrokoru, o Hep-u?
Ne želim o tome.
Želim pisati o 72 sata bez kompromisa, Volonterskom centru Skac-a ST, o Juraju Bonaćiju, o pomoći Salomonskim otocima, o Marijinim obrocima, o Južnom Sudanu, o svakom onom prevarenom i blokiranom Hrvatu i Hrvatici, o pomoći djeci u Klaćevoj. To su Kristove volonterske tvrtke koje želim reklamirati i poticati!

Pitaju me što kažeš na nove koalicije i preslagivanja?
Ne bih o tome.
Želio bih pisati o SHKM u Vukovaru, o Alci u Vukovaru,o zajedništvu, o majci koja još uvijek traži grob svoga sina, o Lidiji koja je blagajnica i koja radi nedjeljom za minimalnu plaću, o mladim prijateljima koji odlaze iz Hrvatske, o baki i djedu koji kopaju po konjtenjerima tražeći boce, o ocu koji je ovršen i ne može obitelji osigurati krov nad glavom, o branitelju koji je izrugan i ismijan, o braniteljici o kojoj svi šute, o silovanim i zlostavljanim ženama kojih se mnogi odriću, o bratu i sestri u Kristu koji trpi šikaniranja na poslu i javnim ustanovama, o progonjenim Kršćanima, o odgoju mladeži i o Obitelji. Samo tu koaliciju priznam i samo se molim da će jednom doći do preslagivanja u ovoj našoj koaliciji. Preslagivanja po istini, po pravdi i po moralu!
Molitva, hod, volontiranje i preslagivanje vrednota nama danas trebaju u ovom duhovnom boju!

Trebaju nam mladi ljudi, bez kompromisna mladež, trebaju nam branitelji i trebaju mam majke i očevi da bi stvorili perspektivu za domovinu!

Završio bih sa stihovima jedne pjesme: „Umoran sam, andjele; kao poslije teške noći, kao snova željne oči; umoran sam najviše od podjela medju nama i od gluposti po novinama; gdje, pitam se, vodi ovo sve…“

fra Ivo Rastočić

Zanima te i ovo?
BRAVO! Poruka našeg svećenika svećenicima koji blagoslivljaju istospolne parove
12. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.