Dok je sunce „plesalo“ pastirići su ponovno ugledali Gospu sa svetim Josipom i Dijete Isusa s ručicama podignutim na blagoslov.

Franjo i Jacinta su se nekoliko godina nakon toga razboljeli i umrli dok je Lucija nadživjela svoje dvoje malenih rođaka preminuvši 2005. godine.

13. svibnja 1917. godine, u portugalskom gradu Fatimi, troje pastira: desetogodišnjoj Luciji te njenim malim rođacima Franji i Jacinti ukazala se Blažena Djevica Marija i pozvala ih da dolaze šest mjeseci zaredom, svakog 13. u mjesecu te će 13. listopada učiniti veliko čudo kako bi svi povjerovali. U viđenjima ih je poticala na molitvu krunice i mrtvljenje za grješnike koji su, ukoliko se ne obrate, osuđeni na pakao.

Civilne su vlasti branile okupljanja oko djece i toga mjesta te su ih i zatvorili kako bi ih se pokušalo navesti na priznanje da su sve izmislili. 13. listopada, u podne, rastjerujući guste oblake iz kojih je do čas prije pljuštala kiša, pojavio se sunčani krug, nalik na kotač koji je u svim smjerovima odašiljao raznobojne zrake svjetlosti koje su osvijetlile oblake, drveće i zemlju te sve prisutne. Vidjevši to, zapanjeni su ljudi, njih oko 70 000 okupljenih, stali moliti i udarati se u prsa, moleći oproštenje za svoje grijehe.

Dok je sunce „plesalo“ pastirići su ponovno ugledali Gospu sa svetim Josipom i Dijete Isusa s ručicama podignutim na blagoslov. Franjo i Jacinta su se nekoliko godina nakon toga razboljeli i umrli dok je Lucija nadživjela svoje dvoje malenih rođaka preminuvši 2005. godine. Papa Ivan Pavao II., koji je bio osobito povezan s Fatimom, 13. svibnja 2000. godine proglasio je blaženim Franju i Jacintu.

Zanima te i ovo?
AMERICA'S GOT TALENT: „NIGHTBIRDE“: „Ne možeš čekati da život prestane biti težak, kako bi bio sretan!“
12. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.