DJEČAK IZ JOSIPOVCA KOD OSIJEKA bori se protiv teške bolesti.

Jedina nam je Uskrsna želja da naš hrabri Fran ozdravi. Riječ je o dječaku u dobi od 6 godina s novootkrivenom akutnom limfoblasticnom leukemijom te su otkrili tumorsku masu na mozgu zbog čega se liječi u KBC Zagreb, zavod za dječju hematologiju. Obzirom na gore navedenu dijagnozu u Frana se planira dugotrajno liječenje većim dijelom u Zavodu, ali uz povremene boravke kod kuće, a nakon toga slijedi razdoblje oporavka te učestalih, redovitih kontrola u KBC Rebro.

Budući da se radi o djetetu sa malignom bolešću, potrebna je posebna skrb i pažnja, prije svega radi terapijom izazvane supresije koštane srži, sklonosti infekcijama, njega kože, posebne fizikalne skrbi te potrebe za psihološkim i inom potporom, te potrebom za pravilnom i prema potrebi modificiranom prehranom. Od 02.veljače, uz njega je stalno majka Gabrijela koja inače boravi u Župi Svete Barbare kako bi svakog dana mogla biti uz svoje dijete.

Najprije je liječnik opće prakse sumnjao na sarlah i upalu pluća, no na posljetku, kad je Fran prebačen na KBC Rebro otkrili su ALL dijagnozu koja zahtjeva dugotrajno liječenje, što može potrajati do dvije godine. Prima najjači oblik kemoterapije, a kad to završi čeka ga zračenje, te su mu od oca i majke prijatelji ujedinili u namjeri da bar financijski pomognu obitelji.

Naime majka Gabrijela je dobila otkaz, a svakodnevni boravak u Zagrebu iziskuje poprilično novaca, unatoč tome sto je smještena u župi odakle svakodnevno odlazi u bolnicu kako bi bila uz Frana. Isto tako čekamo 52 dan liječenja sto će biti 25. ožujka.

,,Imamo samo jednu Uskrsnu želju da se sve vrati u vrijeme kad je Fran bio potpuno zdrav dječak. U pomoć Franu Milkoviću uključili su se mnogi koji žele poduprijeti majku Gabrijelu i oca Tomislava, inače zaposlenog u Osiječkoj luci Tranzit gdje su primanja mala pogotovo sad zbog bolovanja zbog ostale djece.

ŽELITE LI VI POMOĆI OBITELJI, MOŽETE TO UČINITI:
FRAN MILKOVIĆ- (Hypo Alpe Adria Bank)-IBAN:HR70 2500 00931053 6252 3. Za uplate iz inozemstva potrebano je dodati ( SWIFT/BIC CODE: HAABHR22 ).Unaprijed od srca zahvaljujemo uz molitve obitelj Milković.''

Zanima te i ovo?
Kao nikada Ante Prkačin progovorio i o traženjima Boga!
15. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.