Kraljica ljepote ostavila sve kako bi se posvetila Bogu

Meksička kraljica ljepote ostavila sve kako bi se posvetila Bogu

Esmeralda Solís Gonzáles je dvadesetogodišnja Meksikanka koja je 2016. prozvana kraljicom ljepote u svom rodnom mjestu, a sada je, ostavivši sve za sobom, ušla u novicijat Misionarskih klarisa Svetog Sakramenta.

Njezina priča je postala viralna prije nekoliko dana na društvenim mrežama zahvaljujući objavi na Facebook stranici Miss México.
Esmeralda je rođena 12. travnja 1997. u Valle de Guadalupe, u državi Jalaisco, u katoličkoj obitelji. Otkako se posvetila Bogu i odustala od karijere nutricionistice živi u samostanu Misionarskih klarisa Svetog Sakramenta u gradu Kuernavaca, Meksiko.

Stvarno ne možete znati kako izgleda redovnički život dok ga ne počnete živjeti. Dosad sam uspjela vidjeti svijet i sve što on nudi iz druge perspektive. Bila sam vrlo sretna sa svime što sam imala, no to se ne može usporediti sa srećom koju mi Bog pruža“, rekla je Esmeralda u intervjuu za ACI Prensu.

Mlada postulantica je prije pet godina, kada je imala 14, upoznala klarise, u vrijeme kada se u njoj „budio“ nemir zbog vjerskog poziva kroz „profesionalne konferencije, misije i kampove“.Osim toga, naglasila je da se proces razlučivanja završio prije samo mjesec dana, kada je 25. ožujka 2017. obavila prvi korak svog poziva na dan Blagovijesti.
„Vrijeme Božje je savršeno. U to vrijeme (razlučivanja) sam doživjela razna iskustva, kao što je biti kraljica ljepote i mnoga druga, koja su zauvijek ostavila trag na meni i naučila me mnogočemu kako bih bila spremna za ono što slijedi“.

Esmeralda je rekla da je u njezinu životu, poput „trna“, poziv uvijek bio prisutan.
„Shvatila sam da u životu trebam prostora kako bih saznala što Bog planira za mene. U procesu kada sam otkrivala svoj poziv bilo je trenutaka straha i sumnje, no ljubav koju je naš Gospodin pokazivao svaki dan pomogla mi je da prebrodim bilokakva obeshrabrenja“, potvrdila je.

Esmeralda je ispričala da je otkrila da ju Bog „zove da mu služi na radikalan način“,odnosno, da „promijeni svoj život kako bi prigrlila Kristov križ i živjela bliže njemu“.
„Vrlo kratko živim religioznim životom, ali zaista sam sretna“, istakla je.

Kako bi otkrila svoj poziv, Esmeralda se posvetila molitvi i milosrđu „upoznavajući izvana ili iz svijeta“ što bi ova promjena značila.
„Promjena je teška za obitelj jer zahtjeva odvajanje, ali uvijek sam imala potporu svojih roditelja, braće i pravih prijatelja. Iako sam se mogla biti uspješna u nečem drugom, smatram da ako me Bog treba onda mogu biti korisna na drugačiji način“, ispričala je za ACI Prensu.


Esmeralda se obratila mladima i rekla im da će u svakom pozivu naići na poteškoće, „ali ako ste uz Boga, uvijek možete poduzeti sljedeći korak“.
U religioznom životu, svaki novi dan je novi početak i nova prilika za proširiti kraljevstvo Božje. To zahtjeva mnogo žrtvovanja, no ona se uvijek nadoknade srećom“.

Rekla je također da je istina da su „stvarnost i navodna sreća koju svijet prodaje atraktivne, ali je potrebno koncentrirati se na ono što je trajno“.
„Ne treba se bojati. Ako te Bog zove, On se brine o svemu. Dovoljno je samo da ga dočekaš s mnogo mira, radosti i povjerenja. Mislim da je strah velika izlika koja staje na put pravoj sreći koju samo Bog može pružiti“, zaključila je.

Misionarske klarise Svetog Sakramenta su Vjerski Institut Papinskog prava koje je 1945. godine osnovala blažena María Inés Teresa Arias u gradu Kuernavaca, u Meksiku.
Duh Instituta je euharistijski, marijanski, svećenički i misionarski, a u središtu je Isus u Presvetom Sakramentu.
Misionarke rade u klinikama i ambulantama, katehezama, grupama za mlade, vrtićima i školama, sveučilišnim domovima, na duhovnim obnovama, misijama, itd. Nalaze se u Meksiku, Kostarici, Argentini, SAD-u, Španjolskoj, Italiji, Irskoj, Rusiji, Japanu, Koreji, Indoneziji, Sijera Leoneu, Nigeriji, Vijetnamu i Indiji.