„MOLITVA“ – Nova pjesma fra Marina Karačića

Nova pjesma fra Marina Karačića, popularnog hrvatskog kantautora duhovne glazbe iz Bosne i Hercegovine, od subote 31. kolovoza 2019. je na medijskoj platformi YouTube preslušana 27.000 puta.

Inspiracija za pjesmu “Molitva” fra Marinu je došla tijekom klanjanja, a zatim ju je završio u svojoj sobi.

Govoreći o ljudima koji slušaju njegovu glazbu kaže: “Želio sam da ova pjesma bude i njihova molitva, kao što je bila i moja”.

Suradnja na pjesmi s Andrejem Grozdanovom, gitaristom suvremene kršćanske glazbe proizašla je iz prijateljstva koje su glazbenici razvili tijekom mnogih koncerata i nastupa.

“Andrej je uvijek govorio kako bi bilo lijepo da možemo surađivati te da je uvijek na raspolaganju ako zatrebam njegovu pomoć”, kazao je fra Marin.

Spontanost je urodila plodom. Tijekom poslijepodneva zajedno su ušli u studio i tijekom izvedbe uživo snimili “Molitvu” u jednom pokušaju. Fra Marin je rekao da se u jednostavnosti izvedbe može osjetiti emocija, ali i šuškanje stolice te zvuk sobe.

Andrej Grozdanov je poznati gitarist, inače stanuje u Rijeci. Od trenutka kad mu se fra Marin javio sa željom da surađuju na pjesmi koja će biti dio njegova novog albuma, prošlo je pet dana. “Kad je došao u Rijeku iznenadio sam ga time što sam rezervirao studio. Sve što je bilo potrebno su dva mikrofona, niti jedan ton nije naknadno snimljen. Ideja je bila da ukrasim pjesmu, ali kad sam čuo fra Marinov glas koji je bio iskren, odlučio sam da ću sve zadržati takvim kakvo je”, kazao je Grozdanov.

Novu pjesmu poslušajte na linku: