Posljednji hit glazbene dive Whitney Houston bio je vapaj Bogu

Glazbena diva Whitney Houston preminula je u 48. godini, u posljednim danima života je čitala Bibliju, molila se, pjevala crkvene pjesme i prijateljima govorila da želi vidjeti Isusa.

Njezini prijatelji tvrde da im je nekoliko dana prije smrti rekla da "stvarno želi vidjeti Isusa" i da je tvrdila kako osjeća da joj se bliži kraj.

S bliskim prijateljima i članovima obitelji vrijeme je provodila u dugim razgovorima o Isusu i životu nakon smrti.

– Ići ću vidjeti Isusa, želim ga vidjeti – rekla je pjevačica dan nakon što je u noćnom klubu u Hollywoodu otpjevala pjesmu "Yes Jesus Loves Me".

Sljedećeg jutra, nekoliko sati prije smrti, Whitney je vodila raspravu o biblijskom ulomku koji uključuje Ivana Krstitelja i Isusa. Izvor tvrdi da se na njezinu licu u jednom trenutku razvukao veliki osmijeh nakon čega je rekla:
 
– Znaš, on je tako cool... Ja stvarno želim vidjeti tog Isusa.

Drugi izvor otkrio je da je gotovo svaki trenutak provodila moleći se jer je osjećala da će ubrzo umrijeti.  

Velika glazbena diva uspjeh je započela pjevajući gospele u crkvi. Tijekom karijere osvojila je šest nagrada Grammy. Izdala je sedam studijskih albuma, prodala oko 170 milijuna CD-ova, singlova i video snimaka. Imala je čak 11 pjesama na broju jedan Billboardove ljestvice. Poznata je kao "Glas" ("The Voice") zbog "moćnog pop-gospel vokala". Časopis Rolling Stone ju je svrstao na listu "100 najvećih pjevača svih vremena".

2009. godine objavila je svoj zadnji album I Look to You. Prilikom objavljivanja albuma razotkrila je da je vjera igrala ulogu u njenom oporavku. Glazbenu karijeru Whitney Houston zasjenili su problemi s drogom i bračne nesuglasice i ovaj album je prenio sve nakupljene emocije i borbe koje je pjevačica vodila sa sobom.

'U životu postoje trenutci kada se nađemo u teškoj situaciji, kad treba potražiti snagu duboko u sebi, provesti vrijeme sa samim sobom i promijeniti se, uz pomoć neke više sile. Pjevanje me drži pod kontrolom. Kad ne bih imala vjere ne bih imala danas snage za ovo' – kazala je Whitney.

S novim albumom "I look to you" našla se na prvom mjestu američke liste najprodavanijih albuma sa 305 tisuća prodatih primjeraka ali je nažalost otkrio koliko je Whitney nepovratno uništena. Zgrčenog glasa, narušenog zdravlja i izgleda, nije mogla dati više.

Whitney Houston nađena je mrtva u sobi na četvrtom katu hotela Beverly Hilton u Beverly Hillsu, uoči dodjele nagrade Grammy. Vijest je malo koga iznenadila zbog činjenice da je Houston još od kraja 90-ih godina prošlog stolljeća upala prvo u ozbiljne probleme s drogom, a potom i s alkoholom, što ju je u konačnici koštalo prvo karijere a onda i života. Bobbi Kristina Brown, kći jedinica pokojne pjevačice, umrla je u 22. godini, tri i pol godine nakon svoje majke.

Pjesma iz zadnjeg albuma I Look To You označio je povratak pjevačice koja je dominirala pop top listama tijekom 1980-tih i 1990. Riječi pjesme su duhovne prirode i govore o utjehi koju možemo pronaći samo u Bogu kada nam ponestane snage. Ton pjesme odražava borbe s kojima se Whitney suočavala između raspada braka i borbe s ovisnošću, što je na kraju dovelo do njezine smrti 2012. godine. Iako se nakon tragične smrti mnogo pričalo o njezinoj ovisnosti o drogama i alkoholu, ipak će Whitney Houston ostati zapamćena kao izvođačica neponovljivoga glasa čiji je posljednji hit bio - vapaj Bogu.

Odvedi me daleko od borbe
trebam te
Zasjaj nadamnom

Nakon svega moja snaga je nestala
U tebi mogu biti jaka
Gledam u tebe

A kad melodije nestanu
U tebi čujem pjesmu
Gledam u tebe

Izvori: aleteia/beliefnet