PREMIJERA NA LAUDATO TV-u: Glazbenik Darijo Miletić predstavio spot za ‘Novu pjesmu’

‘Nova pjesma’ i spot za pjesmu kantautora Darija Miletića premijerno su prikazani na Laudato televiziji.

Spot za pjesmu koja želi proslavljati novu nadu i snagu, slobodu i život koji daje Isus Krist, odiše jednostavnošću te, prikazujući prirodu i šumu, usmjerava gledatelje na riječi pjesme.

 

Glazbeni put Darija Miletića započeo je u gradskoj limenoj glazbi Biograda na Moru, a onda i formalnom glazbenom izobrazbom trubača u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi ‘Blagoje Bersa’ u Zadru. Također, svoje glazbene tragove ostavio je i kao bubnjar u lokalnom sastavu ‘Slijepi putnici’, te kao solist u zadarskoj klapi ‘Kontrada’. Njegov put u stvaralaštvu duhovne glazbe započinje pisanjem pjesama posvećenih Bogu još prije gotovo 20 godina, a prvi put nastupio je na duhovnom festivalu ‘Svjetlost dolazi’ autorskom pjesmom ‘Na križu drvenom’ 2013. godine., gdje je nastupio sa skupinom ‘Svjetionik iz Zadra’, s kojom je i osvojio Grand prix. Već sljedeće 2014. godine na istom festivalu osvaja Grand prix i nagradu za najboljeg kantautora s pjesmom ‘U Sjeni Svemogućeg’. Svoj prvi samostalni koncert izveo je u ‘Kazalištu Lutaka Zadar’, na kojem je predstavio svoje pjesme. Nakon ovog koncerta zaredali su se i drugi na kojima je nastupao diljem Hrvatske.

 

Darijo Miletić, autor glazbe i teksta, otkriva dubinu stvaralaštva ‘Nove pjesme’ za njega, njezin značaj te tijek njezina stvaranja.

 

‘Pjesma je nastala iz stihova Psalma koji kažu: ‘Pjevat ću ti pjesmu novu’. Kakve god okolnosti bile teške oko nas ili oko mene, u razdoblju pisanja te pjesme, Bog uvijek obnavlja moju snagu. On upravlja moje korake i učvršćuje moja koljena te u moje srce vraća i stavlja novu nadu da sam s Njim siguran što god prolazio. Najprije je nastao refren i bio mi je prekrasan, volio sam ga pjevati i shvatio sam da je pjesma na putu, međutim onda se dogodilo razdoblje čekanja, pa su kitice nastale za dva mjeseca. S početnom verzijom dolazim k Damiru Marušiću u studio ‘Deva’ Split te tako počinje rad na pjesmi i početak našeg poznanstva.’

 

Luka Kotlar, A&R diskografske kuće ‘Laudato Music’ osvrnuo se na suradnju i značaj stvaralaštva Darija Miletića za hrvatsku duhovnu glazbu.

‘Drago mi je što je Darijo upravo ‘Laudato Music’ prepoznao kao diskografsku kuću s kojom je predstavio ‘Novu pjesmu’, kojom je doprinio hrvatskoj duhovnoj sceni glazbom i tekstom te vokalnom izvedbom. Vjerujem da će se brojni slušatelji ove pjesme složiti sa mnom, da – kako i stihovi pjesme kažu – ova pjesma srcem odzvanja.’