PREMIJERNO: KRALJICE MIRA – nova pjesma dubrovačkog tenora Stijepe Gleđ Markosa

Na blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, 7. listopada i u listopadu koji je Gospin mjesec, u Gospinu čast, dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos predstavio je svoju novu pjesmu za koju je sam napisao glazbu i stihove: „KRALJICA MIRA“!

Za Stijepu je Međugorje posebno mjesto, o tome je posvjedočio i nedavno kada je boravio kao predavač na Hodočašću za osobe s teškoćama i invaliditetom. Tada je rekao: „U Međugorje od 1995. godine dolazim često, a na Podbrdu ovog Uskrsa nastala je i moja najnovija pjesma posvećena Gospi: „Kraljica Mira“. Mogu reći da je za mene Međugorje moja infuzija. Ovdje osjećam mir i osjećam Božju prisutnost i svaki put kad dođem, osjećam kako dolazim Gospodinu, a posebno majci Mariji jer ona je ta koja me dovodi Isusu. Ona je pravi uzor poniznosti. I kad čujem Nju u Svetom pismu, a čujem je vrlo malo, onda mi to kaže: „Stijepo nemoj puno pričati, nego puno radi!“

Povjerio nam je i kako je već i prije želio nešto Gospi napisati, ali jednostavno nije bilo inspiracije, nije se slagao tekst. Sve do prošlog Uskrsa, dolaska na Podbrdo, intenzivne molitve kad su riječi u Duhu same krenule. Da je ova pjesma doista jedna „nadnaravna“ inspiracija, potvrđuje i njezina slušnost i lakoća s kojom ulazi u uši i srca. Svakako je poslušajte!

Stijepo Gleđ Markos - Kraljice Mira
Glazba i tekst: Stijepo Gleđ Markos
Aranžman: Olja Dešić
Mix i mastering: Olja Dešić, Matko Margan

TEKST: KRALJICE MIRA (REGINA DELLA PACE)

Nebo je otkrilo sjaj,
Milost srce dira,
Na kameni ovaj kraj,
Gdje si ti, Kraljice Mira.

Ono je u srcu tvom,
Oku tako neznatno,
Bogu se sviđa taj dom,
U tvome srcu bezgrešnom.

RF/
Kraljice mira, ti Međugorje voliš,
Sa svih strana svijeta, zoveš nas.
Majko Sveta, što Boga za nas moliš,
U svako žedno srce ti donesi spas.

Ave Maria, Regina della pace,
Da tutto il mondo siamo venuti qui.
Madre Santa, Regina del amore,
La nostra preghiera è nel tuo cuore.

Ono je u srcu tvom,
Oku tako neznatno,
Ali Bogu se sviđa taj dom,
U tvome srcu bezgrešnom.