RASPJEVANE KLARISE OBJAVILE PREKRASAN NOVI SINGL

Siromašne Klarise iz Arundela vraćaju se na glazbenu katoličku scenu s potpuno novim izdanjem za 2024. Pjesma, “My Peace I Give You,” prekrasna je meditativna pjesma koju je ovaj neobičan i talentiran zbor nedavno objavio.

Usklađena sa zvukovima crkvenih zvona i prigušenim orkestralnim aranžmanom, melodija počinje nekoliko puta ponovljenom riječi "mir", riječju koja opisuje nevjerojatnu atmosferu koju može proizvesti 9 časnih sestara čije su duše uronjene u cjelodnevnu molitvu.

U opisu videa Klarise objašnjavaju da je ovaj singl snimljen kako bi se odgovorilo na stotine pisama obožavatelja koji su tražili da objave još pjesama. Sve je započelo tokom pandemije, kada su Siromašne Klarise iz Arundela započele snimati duhovnu glazbu kao sredstvo utjehe onima koji su bili u izolaciji tijekom pandemije. Iz ovog gotovo humanitarnog projekta, izrasle su u vrlo profesionalan zbor koji danas stvara nešto od najbolje katoličke duhovne glazbe na tržištu.

Naime, svojim prvim albumom kojeg su izdale 2020. god. „For the Light of the World“, ove Siromašne Klarise stekle su ogroman broj slušatelja i pratitelja. Taj prvi album sastojao se od 16 pjesama prekrasne liturgijske glazbe koja je bila toliko prihvaćena da je postala jedno od najprodavanijih glazbenih izdanja koju izvode posvećene osobe. Otišlo je toliko daleko da je album zauzeo #1 i na Official Classical Artist Albums Chart i na Official Specialist Classical Chart.

Godine 2021. vratili su se u velikom stilu, započevši ambiciozan projekt s četiri albuma na kojima su predstavile liturgijske pjesme i napjeve složene na temu četiri godišnja doba. Samo “Zimski Mediation Mix” ima 67 pjesama, dok se ostali približavaju broju od 60.

Uživajte u ovoj prekrasnoj glazbi koju možete poslušati i pogledati u priloženom videu:

aleteia.org/Prijevod: medjugorje-info.com