Jedna od najstarijih Hercegovki, baka Jela Mabić s Kočerina, proslavila 103. rođendan

Baka Jela Mabić iz Potkraja (Kočerin-Široki Brijeg) rođena kao Helenna Ljubić u Adam Marku u blizini New Yorka 1915. godine, proslavila je svoj 103. rođendan.

Jedna od najstarijih Hercegovki, baka Jela Mabić s Kočerina, proslavila 103. rođendan, javlja Grude.com.

U krugu uže obitelji baka Jela je skromno proslavila svoj 103. rođendan, piše ABCportal.

Jela se udala u 24. godini za Juru Mabića na Budim s kojim se naseljava u Potkraj u župi Kočerin gdje živi do danas. Suprug Jure umro je 2000. godine. Imali su šestero djece od kojih je danas troje živih (sin i dvije kćeri). Jela ima 9 unuka, 15 praunuka i 3 pra-praunuka.

„Izgleda da su me i gori zaboravili. Ama, ko da oni gori nemaju drugog posla nego mislit o meni. A ako su me gori zaboravili, nije dobro! Di sam prispila, za mila Boga? Ali, šalu na stranu: sam Bog zna, kad će ko od nas na put. Moji su kuveri odavno spremni, kad god zovnu, evo me, ja sam spremna“, govorila je Jela prije tri godine kad je proslavljala 100. rođendan.

Proslavljajući 103. rođendan u krugu obitelji i prijatelja Jela ističe da je spremna na put, ali poziva još uvijek nema poručujući onima koji su iz daljega da dođu i sljedeće godine. Za dobru i veselu atmosferu pobrinio se mladi harmonikaš Ivan Kvesić

Označeno u