Sadržaj s oznakom: Rođendan

Svatko na svoj način želi promišljati događaje koji Međugorje već godinama stavlja u središte pozornosti crkvene i društvene javnosti.

Sveti Ivane Bosco, oče i učitelju mladeži, otvoren darovima Duha i stvarnosti svoga vremena, bio si mladima, osobito malima i siromašnima, znak ljubavi i Božje dobrote.

Na današnji dan 11. ožujka prije 76 godina u malom selu Dragićina u obitelji Marka i Luce Barbarić kao četvrto od ukupno šestero djece, rodio se fra Slavko Barbarić.

Danas je posebno svečano i lijepo u OŠ Bijakovići kao što i doliči kad netko slavi svoj rođendan. Kako nam svjedoče pisani tragovi, OŠ Bijakovići spominje se prvi put na današnji dan prije 120 godina kad je upisan prvi učenik.

Svakog Božića Laudato TV dvostruko slavi, Rođenje Gospodinovo i svoj rođendan. Obiteljska televizija već je šest godina u hrvatskim domovima s misijom promicanja lijepog, dobrog i istinitog.

U četvrtak 25. studenog 2021. Radiopostaja MIR Međugorje proslavila je svoj 24. rođendan. Radiopostaja Mir Međugorje s radom je počela 25. studenog 1997. u podrumu male kućice, a tadašnja frekvencija 106,3, koja je pokrivala područje Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program.

S. Emilija Scherer s tek 16 godina došla je u samostan, a danas u Samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa slavi svoj zlatni 100. rođendan.

Medjugorje-info je napunio deset godina! U slavljeničkom duhu ovih deset proteklih godina radost nam je svaku proslaviti s vama. Tim povodom odlučili smo vas kao i svakog rođendana dosad darovati s 10 poklona koje smo pripremili za vas.

U ponedjeljak je u domu za umirovljenike “Vita” u Grudama iznimno vitalna i raspoložena gospođa Anka Radoslavka Nikolić iz Mostara proslavila 100-ti rođendan.

Na Kupresu se 7. i 8. kolovoza organizira molitveno zajedništvo u povodu proslave 10. rođendana Radio Marije BiH.

U utorak, 19. veljače, u Karmelu sestara sv. Male Terezije u Kloštar-Ivaniću, svoj devedeseti rođendan proslavila je časna sestra Margareta. 

U nedjelju, 17. veljače, u samostanu sestara "Notre Dame" u gradiću Brouny, tridesetak kilometara udaljenom od Pariza, svoj stoti rođendan proslavila je časna sestra Manuela Panjkrc – Čuček.

Papa Franjo drži se smjera enciklike Laudato si'

Sedma je godina iza nas – radosni smo što to možemo proslaviti s vama. Tim povodom odlučili smo vas kao i svakog rođendana dosad, darovati. U nastavku možete saznati kako do nagrade.

Baka Jela Mabić iz Potkraja (Kočerin-Široki Brijeg) rođena kao Helenna Ljubić u Adam Marku u blizini New Yorka 1915. godine, proslavila je svoj 103. rođendan.

"Život treba živjeti uvijek svjestan kako ćeš umrijeti” rečenica je koja s tako malo riječi tako dobro opisuje život fra Bazilija Pandžića, svećenika koji proslavlja svoj stoti rođendan.

Stranica 1 od 2