Proslavljen 24. rođendan Radiopostaje Mir Međugorje

U četvrtak 25. studenog 2021. Radiopostaja MIR Međugorje proslavila je svoj 24. rođendan. Radiopostaja Mir Međugorje s radom je počela 25. studenog 1997. u podrumu male kućice, a tadašnja frekvencija 106,3, koja je pokrivala područje Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program.

Danas radiopostaja preko vlastitih odašiljača i satelita emitira vlastiti 24-satni program s mnoštvom vjerskih, kulturnih, informativnih i emisija zabavnog karaktera i ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu.

Slavljenički program trajao je cijeloga dana sa mnoštvom nagradnih igara i kontakt programa sa slušateljima. Vrhunac proslave bio je specijalna rođendanska emisija koja je započela u 20,00 sati iz studija 3 Radiopostaje Mir Međugorje a prenosila se putem etera i putem slike na YouTube kanalu postaje. Za tehničku realizaciju prijenosa zaslužni su ekipa Foto video produkcije Đani i tehnička ekipa Radiopostaje Mir.

Specijalnu slavljeničku emisiju vodili su Sanja Pehar i Dragan Soldo, uz koncert Stijepe Gleđa Markosa - „Božjeg trubadura“ iz Dubrovnika te Lucije Zovko i klape Bratovština čija je pjesma ‘Pozdrav majci’ izabrana od strane slušatelja za duhovnu pjesmu godine 2020.

Nagrade, statue Golubica, rad akademskog kipara Josipa Ivušića Luciji Zovko i klapi Bratovština uručili su Katarina Beljo, glazbena urednica Radiopostaje Mir Međugorje i Vedran Vidović, ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje.