Započinju devetodnevni dani za život u Mostaru

Drugu godinu za redom, u organizaciji udruge Mlado Sunce organiziraju se Dani za život, devetodnevna svakodnevna bdijenja pred Sveučilišnom kliničkom bolnicom u Mostaru.

Bdijenja će se održavati svakim danom od 12. do 20. listopada 2018. uključivo, od 09 do 16 h. Bdijenja će se sastojati od molitve ispred bolnice. Iz udruge Mlado Sunce poručuju kako, svjesni pošasti pobačaja čak i u našem katoličkom narodu, osjećaju potrebu moliti i ukazivati na ovaj zločin 21. st.

Papa Franjo ovih dana upozorava kako je abortus kao da unajmite plaćenog ubojicu da vam 'riješi problem'. Abortus krši petu Božju zapovijed, budući da nismo gospodari nad ljudskim životom te jedino Bog, kao Gospodar svega stvorenog, ima pravo odlučivati kad jedan ljudski život počinje, a kada završava.

Cilj bdijenja je upozoriti na raširenost pobačaja, ali i molitva za njegovo zaustavljanje. Uvjereni su kako je Gospodin milostiv onima koji se pokaju za vlastite grijehe, ali i kako je moćan dotaknuti srca majki koje planiraju abortus, kao i doktora koji ovaj strašni čin rade.

Moto ovog našeg pokreta je „Odvaži se i Ti, i kreni s nama“.

Mi prvenstveno želimo podići svijest lokalne zajednice s ciljem zaštite čovjeka od njegove najranije dobi. Najslabiji u našem društvu su djeca kako ona koja su među nama, tako i ona koja glasa nemaju.

Mi pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže na bdijenje pred bolnicom, kako bi dio svog vremena posvetili za nerođene.

U nadi kako ćemo se sresti pred bolnicom

Udruga Mlado Sunce