Biskup Petar Palić krizmao 183 Hrvata u Beču FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Biskup Petar Palić krizmao 183 Hrvata u Beču

Hrvatska katolička misija Beč u subotu je tijekom dva misna slavlja proslavila primanje sakramenta svete potvrde. A njega je po rukama Mostarsko duvanjskog biskupa Petra Palića primilo 183-oje krizmanika. U koncelebraciji su bili: fra Marko Neretljak, franjevac trećoredac i franjevci koji djeluju u ovoj misiji: fra Radovan Ćorić, fra Josip Koren, fra Marko Vuković i fra Darko Grmača, javlja dijaspora.

Riječi pozdrava i dobrodošlice biskupu su uputili krizmanici Sebastijan Zečević i Matea Marjanović, a cvijeće mu je uručila krizmanica Leticija Topić. Zatim je biskupa uime Hrvatske katoličke misije Beč pozdravio i fra Josip Koren, voditelj.

Nakon uvodnih pozdrava dobrodošlice biskup je započeo sveto misno slavlje. Čitanjem i pjevanjem ovu svečanost uljepšali su sami krizmanici, kao i misijski zborovi. Pjevanje na prvoj svetoj misi animirao je zbor mladih, a na drugoj mješoviti župni zbor.

Riječi homilije koju je uputio biskup Petar Palić bile su različite na ova dva misna slavlja, ali obje su bile pune pastirske topline i blizine te brige za sve.

Na kraju svete mise fra Josip Koren zahvalio je vjeroučiteljima koji su vodili krizmanike kroz ovu godinu, zboru mladih i župnom mješovitom zboru. Zahvalio je i ocu biskupu na dolasku.