Fra Stjepan Brčina na duhovnoj obnovi s Hrvatima u Frankfurtu: Važno je oprostiti drugome, oprostiti sebi i oprostiti Bogu Hrvatska katolička župa Frankfurt

Fra Stjepan Brčina na duhovnoj obnovi s Hrvatima u Frankfurtu: Važno je oprostiti drugome, oprostiti sebi i oprostiti Bogu

Sredinom studenoga u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt am Main održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac iz zagrebačke župe Sveti Duh, a pratio ga je slavljenički band Amorose, javlja dijaspora.hr.

Tijekom prve dvije večeri duhovne obnove veliki broj župljana imao je prigodu za ispovijed, krunicu, svetu misu, euharistijsko klanjanje i slavljenje Boga kroz pjesmu.

U nedjelju je fra Stjepan predslavio svetu misu u crkvi Mutter vom guten Rat (Majka dobrog savjeta), također uz glazbenu pratnju banda Amorose.

Nedjeljno poslijepodne bilo je rezervirano za susret mladih s voditeljem obnove koji su mu mogli postavljati pitanja vezana uz teme s kojima se susreću i o kojima razmišljaju.

Fra Stjepan je na vrlo pristupačan i duhovit način, potkrijepljen osobnim svjedočanstvom, govorio o duhovnosti, važnosti sakramenta svete ispovijedi u životu vjernika, o potpunom predanju Bogu, kako bi čista srca i s punim povjerenjem bili spremni primiti i prihvatiti ono što nam On po Duhu Svetom daje.

Druga tema duhovne obnove bila je važnost oprosta za unutarnji mir svakog pojedinca. Pri tome je fra Stjepan naglasio da je važno oprostiti drugome, oprostiti sebi i oprostiti Bogu jer su sve tri navedene razine oprosta povezane i jedino zajedno donose mir.