Hrvati iz Amerike i Kanade okupili su se na ovogodišnjem Mladifestu u Los Angelesu Filip Vukina

Hrvati iz Amerike i Kanade okupili su se na ovogodišnjem Mladifestu u Los Angelesu

„Učitelju, kamo ideš? Dođi i vidi!“ (Iv 1,38) – bilo je ovogodišnje geslo Mladifesta, susreta mladih Hrvata Amerike i Kanade, koji se održao po deveti puta od 14. do 16. travnja. Domaćin ovogodišnjeg Mladifesta je bila hrvatska župa sv. Ante Padovanskog u Los Angelesu na čelu sa župnikom don Ivanom Jordanom i Marilyn Majich, javlja HKM.

Od istoka do zapada pa sve do sjevera i juga američkog kontinenta: New York (NY), Chicago (IL), Milwaukee (WI), Los Angeles (CA), Simi Valley (CA), Arcadia (CA), Norval (Ontario), Hamilton (Ontario), Mississauga (Ontario), Winnipeg (Manitoba), Vancouver (British Colombia), 70-ak je mladih kroz tri dana: petak kasno poslijepodne i večer, subotu cijeli dan i nedjelju prijepodne molilo, slavilo i zahvaljivalo Gospodinu na darovanim milostima koje su primili dosada u svojim životima, a posebno tokom ova tri dana.

Kroz različita svjedočanstva, radionice, druženje i igru, slavljem sakramenta pomirenja i mise, a posebno klanjanjem pred Presvetim i molitvom slavljenja mladi su barem na kratko zastali u tišinu svoga srca i čuli glas Krista Uskrsloga i dopustili Mu da ih povede i pokaže gdje stanuje. Ljubav Krista uskrsloga koju su susreli u različitim fazama svoga života svim sudionicima na poseban način su posvjedočili ovogodišnji gosti predavači: vlč. Maurice Harrigan (svećenik), Christopher Plance (učitelj u školi), Mark Vukojević (župljanin župe sv. Ante) i dr. Filip Ponulak (suosnivač i direktor Abba Father Instituta) koji su svojim osobnim svjedočanstvima upotpunili ovaj trodnevni program.

Sva tri dana, u sklopu Nove Eve, svojim prekrasnim glasovima program su pratili članovi benda Amorose koji čine Iva Smojver, Mateja Bunčić i Martina Pustički, koji su za ovu prigodu došli iz Zagreba kako bi skupa s nama slavili Gospodina.