U Londonu slavljena Misa za Domovinu

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju predslavio je provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Joško Kodžoman u suslavlju s fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem HKM London.

Provincijal Kodžoman je u propovijedi govorio o Božjem planu i vjernosti izabranom narodu, bez obzira na njegova lutanja i slabosti. Povijest izabranog naroda preslikava se i na našu nacionalnu i osobnu povijest. Nazočne vjernike je ohrabrio da se jednog dana vrate u Domovinu kako bi stečena iskustva i sredstva uložili u njezin boljitak, javlja IKA.

Želim vam da se dobro snađete ali i međusobno pomažete. Upravo je međusobno pomaganje oznaka kršćana. Želim vam povratak u domovinu, kako bi kulturu i mentalitet koji ste upoznali, usvojili i podržavate, znanje i financijsku moć, primijenili i uložili i u Domovini. Što god mi misli o našoj domovini 15 tisuća je onih koji su položili svoje živote za nju. Životi su to položeni u uloženi za boljitak i dostojanstvo našeg naroda, koji je čeznuo za slobodom koja je temelj dostojanstva, istaknuo je u propovijedi provincijal Kodžoman.

Nazočnima se poslije Mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu, Igor Pokaz, a slavlju je nazočio i hrvatski vojni izaslanik brigadir Anto Zelić.

Za pohoda Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu provincijal fra Joško Kodžoman u pratnji fra Ljubomira Šimunovića susreo se s nadbiskupom londonske nadbiskupije Southwark Peterom Smithom kao i fra Patrickom Lonsdaleom, kustodom engleske franjevačke kustodije.