Vanessa Mioč: Zahvalna sam na prilici da svjedočim o ljepoti Božje ljubavi

U Švicarskoj održana trodnevna korizmena duhovna obnova „Čisto srce stvori mi Bože“

Proteklog vikenda održana je korizmena duhovna obnova “Čisto srce stvori mi Bože” u kantonu Aargau u Švicarskoj. Trodnevnu duhovnu obnovu predvodio je fra Josip Vlašić, voditelj franjevačke kuće molitve - Masna Luka. Govorio je o aktualnim temama kao što su plodovi Duha Svetoga, ljubav, mir i strpljenje.

U subotu navečer tijekom obnove sudjelovali su isključivo mladi koje je fra Josip suočio s važnosti predanja Bogu.

duhovna obnova svicarska vanessa mioc 1

Vanessa Mioč zajedno s bendom animirala je trodnevnu korizmenu obnovu, a prepuna crkva s njom je pjevala „Vjerujem“, „Imaš Oca“, „Šutnja“ i druge duhovne pjesme. Veliko oduševljenje bilo je u subotu kada su se mladi ohrabrili i slavili Gospodina nakon mise, klanjanja i svjedočanstva.

Prije samog slavljenja pjevačica duhovne glazbe pozvala je mlade: “Otvorite svoja srca i još nešto jako važno - znam kako to zna biti u Švicarskoj i na koji način razmišljate, ali nemojte se obazirati na to gleda li vas netko i tko što misli o vama. Jesmo li se dogovorili?” Nakon dogovora krenulo je slavljenje, a istinska radost i opuštenost bila je prisutna tijekom cijele večeri.

Vanessa se pažljivo pripremala za sudjelovanje na duhovnoj obnovi jer za nju Švicarska ima posebno značenje.

“Pripremu za ovu duhovnu obnovu shvatila sam kao vrlo ozbiljan zadatak. Ipak sam znala da ću vidjeti ljude iz djetinjstva do kojih mi je stalo. S obzirom na to da sam odrasla u tom kraju svjesna sam strahova i nesigurnosti koje ovi predivni ljudi nose u sebi. Isto tako sam svjesna njihove želje da spoznaju i upoznaju živoga Boga. Stoga sam ove dane iskoristila kao priliku svjedočenja živoga Boga. Moram priznati da je ovo iskustvo bilo vrlo emotivno za moju obitelj i mene. Ipak se radilo o lokacijama u kojima sam doživjela svoje najljepše kao i najteže trenutke”.

Vanessi su crkve u kojima se održavala obnova bile dobro poznate. U jednoj od njih je krštena, a u drugoj je primila prvu svetu Pričest.

“Vjerujem kako su duhom nadahnute riječi fra Josipa Vlašića i pjesme bile dobar početak novih promjena. Osobno za sebe to mogu također reći, a i bend je oduševljen bio. No, glavni cilj je bio animirati puk koji nije mogao sakriti radost. Zahvalna sam fra Niki Leutaru koji je osluškivao i kao i uvijek dao sve od sebe kako bi se Bog proslavio u svim prisutnim srcima. Također veliko hvala obiteljima koje su bile uz nas i pružile nam osjećaj sigurnosti, zajedništva i topline. Veselim se svim novim prilikama u kojima ćemo moći svjedočiti o ljepoti slobodne i istinske ljubavi - Božje ljubavi”, zaključuje Vanessa Mioč.

duhovna obnova svicarska vanessa mioc 1

duhovna obnova svicarska vanessa mioc 2

duhovna obnova svicarska vanessa mioc 3