Dvojica prijatelja, jedan koji vidi, a drugi koji vjeruje, biciklom dolaze na Mladifest u Međugorje

Dvojica hrabrih ljudi, Dario Bezik i Antonio Čiš, planiraju u srijedu, 17. srpnja, u jutarnjim satima krenuti na hodočašće biciklom dugo gotovo 1100 kilometara.

Start će biti ispred župne crkve svetog Josipa u Josipovcu kod Osijeka, a njihov cilj je Mladifest u Međugorju.

-Gospa mi je tijekom prošlogodišnjeg Mladifesta u srce stavila poseban poziv. Rekla mi je da ću sljedeće godine u Međugorje doći biciklom. Kako to uvijek biva s onim što u tom trenutku ne shvaćamo, ja sam je pokušao ignorirati. Ali sjeme je bilo posijano i počelo je klijati, objasnio je 38-godišnji Dario za portal Bitno.net.

Priznaje kako mu, s obzirom na to da je gotovo potpuno slijep, nije bilo jasno kako će to učiniti, pa se povjerio svojem prijatelju Antoniu Čišu. Njegov prijatelj Antonio, 25-godišnji mladić iz Zdenaca pokraj Orahovice, pristao je bez razmišljanja.

Dvojica prijatelja su najprije na privremenom biciklu odradili probnu vožnju od 180 kilometara. Biciklistički klub Maraton i Lions Klub Mihael iz Donjeg Miholjca su im nakon toga nabavili novi tzv. tandem bicikl koji je prije dva dana stigao iz Engleske.

-Toni će na biciklu biti onaj koji vidi, a ja ću biti onaj koji vjeruje. Ako bude Božja volja, u Međugorje planiramo stići 1. kolovoza, upravo na dan kada se otvara Mladifest, najavljuje Dario.

Biciklisti na put kreću s minimalnim financijskim sredstvima i bez dogovorena smještaja te će se na hodočašću pouzdati u Božju providnost. U šali kažu kako neće odbiti ručak, ali će biti mnogo zahvalniji ako ih putem budemo pratili molitvama.

Hodočasnici će objavljivati novosti i dojmove s puta,a možete ih pratiti OVDJE. Radiopostaja MIR Međugorje