Sadržaj s oznakom: 30. Mladifest

Drugoga dana ovogodišnjeg Mladifesta, svoje snažno svjedočanstvo mladima uputili su bračni par Katarina i Pere Eranović koji su tek godinu dana u braku.

Ona je posvjedočila o tome koliko se prvo opirala Božjem pozivu, zatim kako joj je bilo teško čekati 4 godine za odlazak u samostan, koliko joj je u tome pomogla Gospa i Mladifesti na koje je dolazila, i kako joj je baš to čekanje bilo priprema za još radikalniji posvećeni život u klauzuri.

Mladogorje koje obara rekorde, koje je opet prešućeno.

Evo prošao je i ovaj 30. Jubilarni Mladifest. Zadnjeg dana, 6. kolovoza, na Blagdan Preobraženja Gospodinova, misom na Križevcu u 5,00 sati koju je uz brojne svećenike i mlade predvodio neumorni župnik fra Marinko Šakota.

Peti dan Mladifesta je „Gospin dan“ jer se neslužbeno slavi Gospin rođendan.

U Međugorju ovih dana Mladifesta boravi i mlada umjetnica EVA VUKINA rodom iz Čakovca.

-Čestitam trideseti Mladifest, a čestitam i vama koji ste došli bez prisile ovdje moliti, i u prvi moment čovjek bi se zapitao što vas je dovelo ovdje? Iz tolikih zemalja…

Nedjeljno jutro četvrtog dana Mladifesta, 4.8.2019. bilo je rezervirano za svete Mise po jezičnim skupinama.

U nedjelju je, četvrtog dana 30. Festivala mladih u Međugorju, svetu misu u 11 sati u prepunoj crkvi sv. Jakova predslavio sisački biskup mons. Vlado Košić, koji je kazao da ima bratski osjećaj povezanosti sa svim hodočasnicima koji su pristigli iz osamdeset zemalja svijeta.

VEČERAŠNJI SPEKTAKL: Zajednice Cenacolo „IDI ZA MNOM“ – živo Evanđelje na sceni

Ja sam Anna i dolazim iz Poljske.

Zovem se Clarissa i imam 16 godina. Ovo je moj treći dolazak u Međugorje, ali prvi put sam na Mladifestu, stoga sam vrlo, vrlo sretna.

U Međugorju se ovih dana izgleda okupilo sve što diše Duhom Svetim!

Jutro je i trećeg dana Mladifesta započelo jutarnjom molitvom za vrijeme koje je već svako sjedeće mjesto na klupama i po hladovini bilo popunjeno, sve do polovine livade. Uistinu veliki broj prisutnih mladih od samog početka programa.

Večeras je, na završetku misnog slavlja, župnik fra Marinko Šakota, pročitao poruku kardinala Christopha Schönborna, koji se sudionicima 30. Mladifesta javio iz Beča.

Već drugu godinu zaredom Laudato TV prenosi uživo cjelokupni program Mladifesta.

Stranica 1 od 2