MLADIFEST: NEDJELJA POSLIJEPODNE U ZNAKU Zajednice CENACOLO

VEČERAŠNJI SPEKTAKL: Zajednice Cenacolo „IDI ZA MNOM“ – živo Evanđelje na sceni

Nedjeljno jutro četvrtog dana Mladifesta, 4. 8. 2019. rezervirano je za svete Mise po jezičnim skupinama.

Svjedočanstva započinju u 16,00 sati i ovo poslijepodne na redu su svjedočanstva članova zajednice Cenacolo. Podsjetimo kako je to Zajednica koju je za mlade s problemima ovisnosti osnovala č.s. Elvira Petrozzi. U srpnju 1983. osnovana je prva Zajednica Cenacolo u mjestu (Saluzzo), Italija. Već 1985. i 1986. godine s. Elvira hodočasti u Međugorje i o tim iskustvima ovako svjedoči: „Ono zbog čega ovamo rado dolazim i što me je ovdje zadržalo, te potaknulo da u Bijakovićima utemeljim kuću za bivše ovisnike, ponajvećma je činjenica da je molitva svakoga moga štićenika i čitave naše Zajednice ovdje postala snažnija u dublja. Ovdje smo ojačali molitveni duh, te počeli više i sabranije čitati Sveto pismo. Vidjeli smo veliki pomak nabolje u svim štićenicima. Usprkos problemima s policijom, svi smo zaključili da smo u Međugorju našli novu zemlju, upravo duhovno lječilište za ovisnike. A kako bi drugačije i moglo biti kad je uz nas naša nebeska Majka, čiju nazočnost tako snažno osjećamo! Stoga nije čudo što naši mladi jednostavno ne žele otići odavde, oni snažno čeznu za Bogom, a ovdje tu čežnju utažuju potpunije nego drugdje. Moram priznati, upravo ovdje brže dobivaju motivaciju za liječenje, i stoga brže i ozdravljaju.“ (usp. Fra Slavko Barbarić, Biseri ranjena srca, IC Mir-Međugorje, 1997. str.23)

U Međugorju se nalaze dvije kuće Zajednice: muška kuća „Campo della vita“ (Polje života) i ženska kuća „Campo della gioia“ (Polje radosti).

VEČERAŠNJI SPEKTAKL: „IDI ZA MNOM“: Mješavina novih i već viđenih scenskih prikaza

Iza večernje svete mise, s prvim mrakom, na ledini iza crkve, odnosno na izgrađenoj pozornici, započeti će scensko – biblijski spektakl kojeg već više godina izvode članovi zajednice Cenacolo.

Voditelj muške kuće u Međugorju, Marco Zapella ovako je najavio večerašnju predstavu:

„Za večeras smo pripremili nešto doista lijepo, nešto što će, sigurni smo u to, dotaknuti srca prisutnih. Započet će s „Duhovima“. Dakle molili smo Duha Svetoga da bude s nama, da bude između nas. I ne zadržava se samo na sceni, silazi, silazi u srca. Vidim kako nam svake godiine Gospa daruje, prvo nama samima ovdje na sceni, posebna iznenađenja... Jer ovaj scenski prikaz nije samo predstava, nego je „živo Evanđelje“.

Kompozicijski predstava sadrži mnoge još neviđene scene, a neke su već viđene. Dakle jedna mješavina starog i novog. Poruka predstave je u njegovom naslovu „IDI ZA MNOM!“. Interesantno da se već prije tako zvao, tako da je ovo poklapanje sa naslovom Mladifesta bilo uistinu proročki, i nadamo se da će tako i nastaviti, jer nije samo dosta započeti SLIJEDITI, potrebno je i USTRAJATI!