Laudato televizija otvorila prvo dopisništvo u Splitu

Zagreb, 22. lipnja 2018. - Potpisom ugovora između Laudato televizije (LTV) i Centralnog bogoslovnog sjemeništa, te uz suglasnost Splitsko-makarske nadbiskupije, Laudato TV je u četvrtak 21. lipnja službeno otvorila dopisništvo u Splitu.

Ugovor je ispred LTV-a potpisala direktorica mr. oec. Ksenija Abramović, a ispred Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu rektor don mr. sc. Jure Bjeliš. Splitsko-makarsku nadbiskupiju zastupao je generalni vikar mons. Miroslav Vidović.

Novi studio LTV-a se nalazi u zgradi Centralnog bogoslovnog sjemeništa, a svečano će se otvoriti početkom rujna, uoči Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu. Voditelj LTV-ovog dopisništva je urednik i novinar Matej Sunara.

Uredom u Splitu LTV-u je znatno olakšano praćenje događaja na jugu Hrvatske te pravovremena proizvodnja televizijskog sadržaja s ciljem pokrivanja i povezivanja svih dijelova Lijepe Naše u vlastitom programu.

O LTV-u
Obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima Laudato TV s emitiranjem je počela 2015. godine na internetskim i kablovskim platformama, a koncesiju za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je u listopadu 2016. godine te se od prosinca te godine emitira i zemaljskim putem.

laudato-tv-u-splitu.jpg