Laudato televizija otvorila splitski TV centar

Laudato televizija (LTV) otvorila je jučer TV centar u Splitu koji je smješten u Centralnom bogoslovnom sjemeništu.

Otvorenje je počelo svečanim blagoslovom prostora i snimanjem jedne od Laudatovih emisija.

LTV je otvorio novi TV centar uz podršku Splitsko-makarske nadbiskupije koja je ustupila prostor u Centralnom bogoslovnom sjemeništu. - Uloga LTV-a je humanizacija čovjeka i društva jer je televizija originalna, sadržajna i nova. Neka ta novost uđe u naše domove, da budemo ohrabreni - rekao je nadbiskup splitsko-makarski i metropolit Marin Barišić. Pred svetkovinu Pedesetnice poželio je LTV-u da bude na frekvenciji Duha Svetoga i valu duhovskom.

Svoju podršku LTV-u pružili su i rektor Bogoslovije don Jure Bjeliš i ravnatelj Nadbiskupijskog sjemeništa don Edvard Punda kao i niz prijatelja ove televizije koji su nesebično pomogli pri izgradnji i otvaranju centra.

Otvaranju su u ime Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita nazočili Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, tehničku kulturu i sport i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš. - U ovom aktualnom trenutku potrebni su nam mediji koji daju ohrabrenje društvu, državi i posebno našim mladima. LTV puni dušu i budi nadu – izjavio je Tomislav Đonlić.

Uspjeh u širenju poslovanja LTV-a na jug Hrvatske direktorica i glavna urednica Ksenija Abramović pripisala je djelatnicima ove obiteljske televizije. - Bez vas, takvih ljudi, ovog projekta, takvog kakav je, ne bi bilo. Hvala vam što ste sredstvo u navještaju, evangelizaciji. Hvala vam što je za vas ovo misija u kojoj se čudesni Božji zahvati događaju u životima ljudi i obitelji po gledanju sadržaja na LTV-u – rekla je Ksenija Abramović okupljenim djelatnicima Laudata.

Program otvorenja obogatio je zbor Mihovil i glumac splitskog HNK-a Pere Eranović, a kroz sve je vodio voditelj splitskog TV centra Matej Sunara.

Novoopremljeni studio, bolji produkcijski i tehnički uvjeti u splitskom TV centru dodatno će podići kvalitetu praćenja sadržaja s ovog područja te snimanje popularnih emisija Božanstvena komedija, Svjedočanstva, Izdvojeno i dr. A prva medu njima, Moja Hrvatska s gostom doc. dr. Zlatkom Begonjom snimljena je odmah nakon otvorenja TV centra.