Održan humanitarni koncert u Splitu u čast Gospi Fatimskoj

Trećeg dana priprave za proslavu nebeske zaštitnice, Gospe Fatimske, u splitskoj župi “Prečistoga Srca Marijina” na igrališu OŠ “Blatine - Škrape” u Splitu 12. svibnja održan je duhovni koncert. 

Događaj je bio humanitarnog karaktera, a organizatori koncerta sav prikupljen novac te večeri namijenili su za pomoć izgradnje nove misijske postaje u Ugandi, u biskupiji Moroto.

Bila je to večer molitve, slavljenja, pjesme i predanja Bogu. Na koncertu su nastupila poznatija imena duhovne glazbene scene u Hrvatskoj Vanessa Mioč, fra Marin Karačić i Vis Chorus Angelicus na čelu sa Zdeslavom Kožulom. Predivnu pjesmu nadopunila je molitvena meditacija koju je u sredini programa predvodio stilu fra Ante Bešlić.

Figurativno je dočarao što se događa kad molimo krunicu te okupljene potakao na tu pobožnost. Gospodina je slavilo oko 500 ljudi dva sata koliko je trajao koncert.

Na kraju koncerta okupljenima se obratio i upravitelj župe don Ivan Zovko koji je zazvao Božji blagoslov i zahvalio svima na podršci ovog koncerta koji doista u nama budi ono najdbulje i duhovno nas ispunjava.

Bila je to večer kad su se oblaci razmknuli i nisu dopustili kiši da proviri, večer kada su se srca velikih i malih radovala, večer kada se zajedništvo ove župne zajednice vidjelo na djelu. Božja blizina i lica prepuna radosti, molitve i milosti bili su vidljivi plodovi ovog duhovnog koncerta. Vjerujemo kako će ovo biti početak jedne lijepe tradicije po zagovoru Gospe Fatimske.

Tekst: Maja Duspara
Foto: Anđela Mikulić