“Samo ljubav ostaje”

Na treću godišnjicu prerane tragične smrti Anamarije Carević, jedine žrtve potresa, Alan Hržica sa suradnicima izbacio je novi spot “Samo ljubav ostaje” posvećen Anamariji, i uz podršku Zaklade “Anamarija Carević” koja je ovu pjesmu proglasila svojom službenom pjesmom. Lani, na drugu godišnjicu pjesma je premjerno izvedena na misi u Palmotićevoj Bazilici uz gitarsku pratnju Andreja Grozdanova, i samo Alanov glas, i reakcije su bile od oduševljenja do tuge, ganuća i suza.

Sada imamo dodatak produkcije i spot koji prati Anamarijino kretanje u jednom prosječnom danu, od crkve do škole, samo osim njenog lika uživo imamo mural koji krasi njenu osnovnu školu Dr. Ivan Merz I smješi se prolaznicima, oblake kroz koje probija sunce, kao da nas blago gleda sa Gospodinom iz visina, i njena omiljena Palma, kako iz milja zovemo Palmotićevu Baziliku koja joj je bila drugi dom I gdje je rado sretala župnika Ivana Matića kao I svoje prijateljice iz tamburaškog orkestra gdje je svirala, članove Molitvene zajednice Srce Isusovo, SKAC, Akademski zbor Palma, s kojima se mimoilazila svakodnevno, a i članove mnogih drugih zajednica koje djeluju u Palmi.

Na snimanju je bilo i hladnoće i kiše ali to je život, mjena lijepih i toplih, i onih manje sunčanih, hladnih dana. Na sličan način osjećamo Anamariju kao da je tu među nama i samo šta se nije pojavila a ipak nema je u fizičkom smislu, osjećamo je srcem.

Tekst pjesme potpisuje izvanredna stihoklepkinja Dobrila Zvonarek, župljanka Palmotićeve župe, volonterka u ZAkladi “Anamarija Carević” kojoj ovi stihovi nisu prvi koje je napisala, kao ni prvi koji su uglazbljeni. Alan Hržica, glazbeni predvodnik duhovne glazbe, sjajan interpretator, u ovom slučaju tautor glazbe i tvorac mnogih pjesama koje slave Gospodina. Gitarom je obogatio pjesmu Andrej Grozdanov, dobitnik ovogodišnjeg Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe. Za spot je zadužen Milo Ostović i njegova sjajna ekipa.

Autori pjesme odrekli su se tantiema u korist ZAklade “Anamarije Carević” pa se zahvaljujemo na svakom medijskom prostoru koje će medijske kuće ustupiti u korist promicanja duhovne glazbe, Anamarijinog životnog primjera ali i obnove Palmotićeve Bazilike I izgradnje pastoralnog centra koji će jednom kad se izgradi nositi njeno ime.