Fra Zvjezdan Linić: Želim da cijeli svijet bude Božji!

"Želim stjerati sve ljude u raj"

Fra Zvjezdan Linić bio je jedan najistaknutijih hrvatskih redovnika i svećenika kojeg se cijela Hrvatska uvijek rado sjeća.

Vodio je duhovne obnove i seminare diljem zemlje, a posebno u Kući susreta "Tabor" u Samoboru koju je sredinom devedesetih učinio duhovnim središtem koje je godišnje privuklo i do 25 tisuća sudionika. Hrabro je zakoračio u svijet medija kao evangelizator, radio je i kao televizijski komentator, pisao knjige u kojima je tumačio Riječ Božju, molitvu ili nudio meditacije za različite prigode.

Dao je i brojne intervjue u kojima je do izražaja dolazila njegova jednostavnost i oduševljenost Kristom koji liječi, spašava, ohrabruje i prašta. Njegova se duša vratila kući 7. prosinca, dan uoči svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije a iza njega ostala je radost Evanđelja kao životni poziv koju je želio dati svima. Jedan od takvih intervjua objavila je nedavno Splitsko-makarska nadbiskupija u kojem kao i uvijek što je činio tijekom svog zemaljskog života, govori o Isusu koji nas spašava i oslobađa.

Pogledajte i poslušajte uvijek rado slušanog fra Zvjezdana Linića: