MATIJA: Neću odustati i opet ću prohodati, obitelj, Bog i moja Petra me drže, PETRA: Pitala sam se zašto baš nama, ali prebrodit ćemo teške trenutke

Ni na kraj pameti nam nije bilo da će to otići tako daleko. Ostali smo šokirani, ali pozitivno. Toliko predivnih komplimenata smo dobili, jako nam je drago zbog toga. Nadamo se da smo onda svima koji su vidjeli dio s našeg vjenčanja poslali jednu pozitivnu poruku koja će im nešto značiti, složili su se Matija i Petra Mujkić.

Mladi bračni par Petra (26) i Matija Mujkić (25) preko noći su osvojili srca i simpatije diljem Hrvatske, ali i šire nakon što je na Facebooku osvanuo emotivni video s njihovog vjenčanja.
Na snimci se prikazuje dan njihovog vjenčanja i ceremonija u crkvi, a zbog trenutka u kojemu Matija, sjedeći u invalidskim kolicima, s divljenjem i suzama u očima gleda svoju buduću suprugu, mnogi su i sami pustili suzu. Svojom su ljubavnom pričom dokazali da je jedan od najtradicionalnijih zavjeta ‘u dobru i zlu’ za njih baš kao stvoren.

Otkrili su za Epodravinu kakve su njihove reakcije bile nakon što su shvatili da su postali bračni par o kojem svi pričaju.

– Ni na kraj pameti nam nije bilo da će to otići tako daleko. Ostali smo šokirani, ali pozitivno. Toliko predivnih komplimenata smo dobili, jako nam je drago zbog toga. Nadamo se da smo onda svima koji su vidjeli dio s našeg vjenčanja poslali jednu pozitivnu poruku koja će im nešto značiti – složili su se Matija i Petra Mujkić.

Pjesma pod nazivom Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva je ona koju je Emanuel bend iz Zagreba otpjevao na njihovom vjenčanju u crkvi u Goli. Baš tu su odabrali kao svoju pjesmu, onu koja će njihovu ljubav ovjekovječiti.

– Kad sam čuo tu pjesmu, a onda vidio nećakinju Reu koja nosi natpis na kojem piše Matija stiže tvoja Petra, a onda iza nje je u crkvu ušla moja Petra, mislio sam da ću eksplodirati od emocija. Cijela je crkva plakala. Naša obitelj, prijatelji, uzvanici, čak su i snimatelji plakali. Taj me natpis posebno iznenadio, nisam ga očekivao. Petra ga je osmislila, željela me iznenaditi. Naš prvi ples je također bio nabijen emocijama, svi smo od sreće plakali. Bilo je to vjenčanje iz snova – ispričao nam je Matija sa suzama u očima, prisjetivši se tog dana.

Petra i Matija dokaz su da je prava ljubav jača od svega

Da su jedno za drugo stvoreni shvatili su prije pet godina. Sreli su se na nogometnom turniru u Gotalovu na kojem je Matija kao strastveni nogometaš igrao. Petra ga je u publici promatrala i znala je taj tren da ga želi bolje upoznati.

– Osvojile su me te njegove oči. Jedno je plavo, a drugo zeleno. Već po tome sam znala da je drugačiji od svih, da je poseban. I rodila se ljubav – kazala nam je Petra Mujkić.

Matija nam je pak otkrio da ga je osvojila Petrina ljepota, a posebice dobrota kojom zrači.

Njihovu ljubavnu idilu iznenada je prekinula prometna nesreća u kojoj je Matija stradao u rujnu prošle godine. Preokrenula mu je život naglavačke te ga je prikovala za invalidska kolica. Bilo ih je troje u automobilu tog kobnog dana. On se nalazio na stražnjem sjedištu u vozilu kojim je upravljao njegov prijatelj. Jedino je on bio ozlijeđen jer je u trenutku slijetanja automobila u polje spavao.

– Ma vraćali smo se zapravo iz berbe gljiva. Bio sam umoran i mislio sam si da idem malo odspavati jer kasnije idem na posao. Ne znam kako smo sletjeli, nekih se detalja od poslije isto ne sjećam. Hitno sam bio prebačen u Zagreb zbog operacije jer su mi bili pukli šesti i sedmi kralježak – prisjetio se Matija tog dana.

U bolnici je proveo otprilike dva tjedna, a onda je uslijedio oporavak u Varaždinskim toplicama. Prognoze liječnika tad nisu bile dobre. Davali su mu ispod pet posto šanse da će opet stati na svoje noge, da će hodati. No, ovaj težak životni udarac nije ga uspio slomiti.

– Ma odmah nakon operacije sam rekao da neću odustati i da ću opet prohodati. I cijelo vrijeme me vjera u Boga, moja Petra, moja i njezina obitelj drže u toj pozitivi i želji da se oporavim. Pet mjeseci nisam uopće mogao stati na noge. Osjetio sam ih odmah, što je bilo dobro ali nisam mogao stati na njih. Puno mi je pomogla rehabilitacija u toplicama i moj fizioterapeut Silvio Horvat. Bilo je dana kad mi je bilo teško, ali rekao sam da nema odustajanja. Hvala i prijateljima koji su cijelo vrijeme uz mene. Sad mogu stati na noge, mogu i hodati, uz pomoć štaka. Ma do kraja godine ih se budem riješio. Ide na bolje, to je bitno, vratit ću se jači nego ikad – odlučan je Matija u svojoj životnoj borbi.

Inače se bavio nogometom od svoje pete godine, a zavolio ga je uz oca i brata koji su također igrali nogomet. Igrao je za NK Molve, trenirao nogomet u Koprivnici, igrao za momčad u Imbriovcu, a prije nego što je stradao, bio je dio ekipe NK Sloga iz Koprivničkog Ivanca. Nažalost, zbog težine ozljeda, na travnjak više neće moći.


– Srce želi, ali ne budem više mogao igrati nogomet. Teško mi to pada, ali što mogu. Ne mogu iz ove kože van. Sretan sam što sam živ. Kad čovjek strada, onda shvati da je zdravlje najvažnije. Još me malo zeza i desna ruka zbog ozlijede tih kralježaka, prsti su mi iskrivljeni. No, vježbom bude i to došlo na svoje. Već je bolje nego što je bilo – rekao je Matija.

Zbog nesreće je htio odgoditi vjenčanje, no njegova Petra to nije dozvolila. Za nju to nije bila nikakva prepreka. Njihova ljubav je nakon nesreće postala je još snažnija.

petra-i-matija-mujkic.jpg

Photo: facebok.com

– Bilo je i meni teško nositi se s tim. Pitala sam se zašto baš njemu, baš nama, ali eto… Očito je tako moralo biti. No, vjera u Boga nam puno pomaže da prebrodimo ove teške trenutke. Čak se i liječnici čude da je Matija tako brzo stao na štake s obzirom na to kakve su bile prognoze. Pobijedit ćemo i to, zajedno – rekla je P. Mujkić.

Prilikom našeg susreta i sami smo se uvjerili u taj njihov vedar i pozitivan duh, tu veliku i iskrenu ljubav. Matija je nekoliko puta nježno dodirnuo Petrinu ruku, a ona mu je pogledom punim ljubavi uzvraćala na svaki njegov dodir. Osmijeh s lica također nisu skidali. Možemo reći da je ovaj mladi bračni par dokaz da prava ljubav zaista sve pobjeđuje!