Ljubav se događa, ne čudo; za vjernika čuda nema. Tvoj dolazak čistima srcem znak je Vječnoga; nada je malovjernima; čvrstoća vjere mlakima; slabima snaga.

Izabereš vrijeme određeno Božjom voljom, Sliko Ljubavi!

Uvijek vjerna, uvijek lijepa, uvijek djevica, uvijek Majka.

Vjerovati jest ljubiti. Nužno nije, ali pomaže da se spasimo. Po uzoru na sina, iz beskrajne ljepote dolaziš u nevolju veliku.

Tko se usuđuje nazvati ih lašcima? U jednostavnosti srca gledaju što ljudsko oko nikada na zemlji ne može vidjeti; gledaju Onu koja ubi zmiju; gledaju Nju sjajniju negoli je sunce; gledaju u prečistu Majku Boga jedinoga; gledaju Tebe presveta, preblažena, prečista, preponizna djevice Marijo. Ljepota Tvoja ostaje uvijeke u srcima njihovim. Radost je to i pobjeći od nje nisu mogli.

Majko, Bog nam Te dade da Ga lakše ljubimo, slavimo i hvalimo, da se lakše spasimo. Nećemo Te odbiti zbog razuma koji nije obasjan svjetlom vjere, nego ćemo se truditi da ga to svjetlo uvijek obasjava i čisti, te tako otkloni svaku sumnju.

Presveta Bogorodice Majko Marijo, hvala Ti za svaki dolazak u dolinu suza.

Moli za nas!

Fr. Matej Trupina OP | dominikanci.hr

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Svećenik s natpisom ispred trgovine poziva kršćane: „Ako možete doći u kupovinu po namirnice, onda možete doći i na misu”
02. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.