Isus svojim učenicima reče kako se trebamo više čuvati onih koji ubijaju dušu nego tijelo. Danas, čini se, čovječanstvo više bdije nad sigurnošću svoga tijela, a duša kao da je stavljena na čekanje. Mnoge nosi logika kako treba sada dobro živjeti jer, kako takvi tvrde, tko zna hoće li poslije ičega biti. Takvima je vječnost apstraktna i nedostižna.

Nasuprot tome, čovjek neumorno trči za užicima tijela. Tako čovjek sve više niječe trodimenzionalnost svoga postojanja: duh, dušu i tijelo. Tijelo je potisnulo duh i dušu. A nije dobro kad se bilo koja od ovih sastavnica zapostavi. Čovjek je sklad tih triju sastavnica i samo u njihovoj harmoniji može biti potpun.

Kad znamo za takve pojave onda nas ne treba čuditi zašto cvate prostitucija, nevjernost u braku, blud, nastrane seksualne sklonosti, homoseksualnost, pedofilija… Čovječanstvo koje propagira život po tijelu drugo i ne može ponuditi. Zapravo, svijet samo bere svoje plodove. Afirmacija tijela u obliku bludnosti postala je punoljetna. I dok se društvo, barem u svojim deklaracijama, bori za nekakvu ravnopravnost i poštivanje ljudskog dostojanstva, dotle imamo sve više uništenih osobnosti. Nije zaštita dostojanstva osobe sloboda bez granica. Sloboda i dostojanstvo osobe je u prihvaćanju istinskih moralnih vrijednosti i načela zdrave ljudskosti. Svijet bez tih načela putuje jednosmjernom ulicom – u propast.

Sjećamo se životnoga primjera bivšega ministra Buttiglionea iz Italije koji u sastavu Europske komisije nije mogao naći svoje mjesto. Njegova «krivica» bijaše što reče kako je prakticiranje homoseksulanih odnosa i brakova grijeh. Zbog toga bijaše prozvan i napadan. Prozvaše ga kako ruši prava osoba i pojedinaca da misle drukčije. No, kako je onda moguće da taj ministar katolik, bijaše pobačen u sastavu nove Europske komisije. Vidi paradoksa! Homoseksulaci su, tobože, diskriminirani a on, eto, nije.

Svijetu koji sve više živi po principima Sodome i Gomore, a ne po moralnim i Božjim zakonima ne slijedi romantična budućnost. Svijet bez Boga putuje u smrt. Toga smo očevici svakodnevno. Ratovi, sukobi, izrabljivanja slabijih i siromašnih, trgovina robom i ljudima bit će i dalje tužna zbilja svijeta u kojem živimo. Svijet koji ekonomski tone a u oholosti se uzdiže prijeti samouništenje. Takvom svijetu je potreban Bog. Iz međugorske vizije to je jasno kao dan. Gospin poziv na obraćenje i povratak Isusu dolazi u pravo vrijeme. Onima koji su čuli taj glas i spoznali veličinu Božje ljubavi vječnost nije samo puko obećanje nego stvarnost. Takvima život tijela nije prioritet, već duša koja je pozvana na besmrtnost.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 21.10.2020.
21. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.