Et Benedictus fructus ventris tui. Blagoslovljen plod utrobe tvoje. (Lk 1, 42)

Treći svjetski rat, koji je Sveti Otac nekoliko puta spomenuo, ima mnogo bojišta … Oni su vrlo vidljivi na Istoku … nešto manje vidljivi na Zapadu. Ipak, razlozi za borbu su posvuda isti: odbijanje Boga, našeg Stvoritelja, odbijanje Krista i njegove poruke ljubavi. Suprotstavljene snage čine dvije strane: Božja strana i Sotonina strana.

Sotona je razarač stvaranja, on je par excellence onaj koji dijeli, on je zastupnik individualizma, u potrazi za užitkom koji prezire male i slabe, on je pokretač najodvratnijih nagona u ljudskim srcima i zakonima. Njegov je cilj oskvrnuti stvaranje, potaknuti ljude da izgube svoje dostojanstvo Božje djece i prijateljstvo s Bogom, kako bi stekli drugu vrstu “dostojanstva”, daleko uzvišenijeg, dostojanstva po kojem čovječanstvo može sebe definirati, koje daje legitimitet bilo kojoj vrsti ponašanja, pogotovo ako nije u skladu s prirodom i njezinim zakonima.

Sotona radi na ovome već dugo vremena. Božje svjetlo i prosvjetljenje slobodnih mislilaca su se često sukobljavali u ljudskim srcima. Ipak, u naše vrijeme svjedočimo paradoksu. Kako društvo koje se obvezuje promicati ekologiju prirode, namjerno ignorira borbu za ekologiju čovjeka? Istina, nakon što se razum jednom oslobodio postao je destruktivan, a prvi cilj je bio napad na prirodu; a u novije vrijeme, to uključuje i čovjeka.

Bebe tuljana su zaštićene, a ljudske bebe se ubija… Obvezujemo se na očuvanje čistog zraka, ali smo izostavili borbu protiv slika i medijskih tekstova koji promiču nasilje i ponižavaju ljudska tijela do statusa robova. Stvaramo rapsodije o miru u svijetu, a istovremeno smo pobačajem doveli rat u utrobe majki. Tražimo bratstvo s raznim zemljama, a istovremeno djeci uskraćujemo neotuđivo pravo da znaju tko su im biološki roditelji i žive s njima. Što ćemo odgovoriti kada maleni i najslabiji jednog dana postanu naši tužitelji? Koliko ćemo dugo čekati, koliko leševa ćemo još izbrojati, prije nego što svijet počne voditi brigu o promoviranju prave ekologije, shvaćene kao nastojanje oko dobra svih stvorenja?

Iz propovijedi velečasnog dom Jean Pateau
Opat Gospe od Fontgombaulta
(Fontgombault, 15. kolovoza 2015.)

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Dokumentarni film o fra Slavku Barbariću
24. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.