Američki mediji prenijeli priču o sarajevskoj školi

Moj Zejd je sretno i zadovoljno dijete, a iz škole se svaki dan vraća s osmijehom, kazala je Mirzana Ćoralić, majka gluhonijemog dječaka koji pohađa sarajevsku Osnovnu školu „Osman Nakaš“. Njemu u tome pomažu vršnjaci iz klupe, koji su odlučili naučiti znakovni jezik i tako mu olakšati vrijeme provedeno u školi. Ovu priču prenijela je ugledna američka agencija AP, pa i mnogi svjetski mediji.

Početak priče

Kako piše AP, dječak je rođen s poteškoćama sluha i govora, ali ipak pohađa redovnu školu, te su njegova učiteljica i prijatelji dali sve od sebe da nauče njegov jezik, kako se Zejd ni u jednom trenutno ne bi osjećao zapostavljenim. Zejdova majka Mirzana kazala je da je sretna što se piše o njenom sinu i njegovim vršnjacima iz razreda.

Dječak s obitelji

- Ovo je tek početak naše priče. Mi vodimo veliku borbu, a mediji nam svakako pomažu u tome. Nadam se da će ljudi iz primjera Zejdovih vršnjaka i učiteljice shvatiti da ne treba biti podjele među ljudima i da su solidarnost i podrška jako bitne – kazala je Ćoralić.

Zejd sretno i zadovoljno dijete

Majka je dodala da u njegovom napretku u školi ipak najviše pomaže učiteljica Sanela Ljumanović, koja se potrudila da Zejd u školu svaki dan odlazi radostan.

Osmijeh na licu

- Da nije učiteljice i njegovih prijatelja, to ne bi ni bilo tako. Ovdje svi roditelji plaćaju djeci tečaj znakovnog jezika i svi imaju želju da nauče. A sve samo da bi Zejd bio kao i oni – navela je Ćoralić.

Roditelji moraju sami plaćati tumače

Ćoralić je kazala da Bosna i Hercegovina nema zakon o plaćanju tumača znakovnog jezika.

- Inkluzija je davno uvedena, ali nije nikada provedena do kraja. Roditelji djece s oštećenih sluhom sami financiraju asistente za rad s njihovom djecom - kazala je Ćoralić za Avaz.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Željko Vasilj za BHRT: Očekujemo domaće hodočasnike u Međugorju i otvaranje granica
04. Giugno 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.