77. godišnji Austrijanac Franz Gollowitsch  iz Markt Hartmannsdorfa nedavno je po 555. put hodočastio, a i organizirao hodočašće u svetište Kraljice Mira u Međugorje.

Prvo hodočašće organizirao je u srpnju 1985. godine. Ni domovinski rat 1990. godine nije ga spriječio da organizira hodočašća više puta godišnje. Sada uživa zasluženu mirovinu, a svih ovih godina sa svojim autobusima firme Fragollo-Reisen putovao je u Međugorje. Sada je firmu preuzeo njegov sin Franz Josef s kojim i dalje neumorno i vrlo rado organizira hodočašća.

U prosincu 2006. godine hodočastio je po 400. put, u svibnju 2011. godine 500. put, a 9. svibnja 2012. godine proslavio je svoj 75. rođendan. Na 31. obljetnicu Gospinih ukazanja hodočastio je po 421 put. Do 33 puta godišnje organizira hodočašća u Međugorje i tako već 30 godina. Svaki put proputuje samo u jednom smjeru 900 kilometara.

Za vrijeme domovinskog rata organizirao je i konvoje humanitarne pomoći. Sa sobom uvijek nosi Gospinu krunicu. Međugorje je njegova kako i sam kaže druga domovina. Sve je počelo tako što je u jednim Austrijskim novinama bio članak o Gospinim ukazanjima u Međugorju. Kada je Franz to pročitao osjetio je da mora tamo poći i tako su hodočašća krenula i tako godinu za godinu. Prvi put u Međugorju je boravio od 8. do 12. srpnja 1985. godine. 2010. godine sa svojom suprugom Mariom proslavio je 50. obljetnicu braka također u Međugorju.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Iz Splita stigli biciklima u Međugorje: „UZBRDICE I NIZBRDICE SU SLIKA ŽIVOTA“
05. Giugno 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.