Hrvatska će sredinom siječnja dobiti prvu slikovnicu o “istospolnim obiteljima”, a zvat će se  “Moja dugina obitelj”. Radi se o slikovnici kojom se promovira homoseksualni način života i posvajanje djece od strane LGBT parova.

Slikovnicu koja ima dvadesetak stranica, radili su koordinator udruge Daniel Martinović, Maja Škvorc, Ivo Šegota, a ilustraciju Borna Žeželj.  Slikovnica započinje predstavljanjem glavnih likova; to su djeca koja dolaze iz LGBT zajednice.

“Htjeli smo poručiti da u Hrvatskoj postoje različiti oblici obitelji, kao što su jednoroditeljske, posvojiteljske i dugine obitelji. One postoje, prisutne su i o njima treba govoriti”, rekao je Martinović o slikovnici.

U planu imaju i prevesti slikovnicu na još četiri jezika. Članovi Udruge financirali su dio troška za slikovnice, a Francusko veleposlanstvo u Zagrebu pokrilo je troškove tiska i honorana. Uskoro će biti prevedena na engleski, njemački, francuski i talijanski.

Slikovnica će biti predstavljena 18. siječnja, a već onda će ona biti objavljena i u digitalnoj verziji. Papirnate slikovnice će se donirati vrtićima i školama.

Ovo nije prvi takav slučaj.

Udruga Roda izdala je slikovnicu kojom među djecom promovira redefiniciju obitelji i posvajanje djece od strane LGBT parova, a financiraju je hrvatski građani.

Za vrijeme SDP-ove ministrice kulture Zlatar-Violić u 2013., Ministarstvo kulture otkupilo je za 14.000 kn 175 slikovnica “Sve je to obitelj” u kojoj se promovira dobivanje djece dogovorom između lezbijskih i homoseksualnih parova.

Izvor: narod.hr

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Vlč. Dražen Radigović predvodi duhovnu obnovu u Čitluku
28. Febbraio 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.