Imala je viđenja blažene Djevice Marije, istovremeno je mogla biti na dva mjesta, miris ruža, stigme ... mistična iskustva obilježila su život  skromne majke predanoj Bogu i obitelji.

Rođena je 1904. godine u saveznoj američkoj državi Utah. Iako je odrastala u mormonskoj obitelji, od samog početka je bilo jasno da Bog ima poseban plan za nju.

U dobi od 3 godine Cora Evans je doživjela viđenje Djevice Marije iako to tada nije u potpunosti razumijela. U djetinjstvu je živjela prema pravilima mormonske vjere te se naposljetku udala.
Nedugo nakon vjenčanja Evans je počela sumnjati u mormonsku vjeru. Dugo je tražila religiju za kojom njeno srce žudi, ali nije je mogla pronaći.

Godine 1934., dok je ležala bolesna u krevetu, slušala je radio emisiju „Catholic Hour“, a zatim je kontaktirala lokalnog katoličkog svećenika. Nekoliko se puta susrela sa svećenikom i uskoro se uvjerila da je Bog poziva da bude katolik. Godinu dana kasnije Evans se, zajedno s mužem i dvije kćeri, preobratila na katoličku vjeru.

Njezina mistična iskustva iznova su počela 1938. godine i tada je odlučila ostatak života posvetiti Bogu.

Jednom je prilikom napisala: „Bilo je neophodno da živim svoj poziv s njim kao suputnikom. Predajući svoje biće Isusu moj je život postao živa molitva. On je život i živio ga je u meni, a moje je tijelo bilo njegov križ kojeg nosi na Golgotu – vrata u vječni život.

Nakon što su se Evans i njezina obitelj preobratili na katoličku vjeru, lokalna mormonska zajednica ih je žestoko progonila. U takvim je okolnostima njezinom mužu bilo nemoguće pronaći posao stoga su se odlučili preseliti u Kaliforniju.

Nakon preseljenja Evansine su se vizije nastavile te je potražila pomoć od fra Franka Parrisha, jezuitskog svećenika. On joj ju je vodio kroz njena mistična iskustva.
Prema web stranici za njenu kanonizaciju, Evans je otkrila koju joj je misiju Bog namjenio – „Kristova mistična čovječnost je oblik molitve koji potiče ljude da budu svjesniji Isusove prisutnosti u svakodnevnom životu. To je euharistijska duhovnost, a Isus je obećao poticati predanost njoj.“

Evans je svoja duhovna i mistična iskustva opisala u dnevniku. S obzirom da nije bila školovana i da je bila nova u svijetu katoličke vjere, bilo joj je teško razumijeti sve vizije.
Njezina odanost Bogu donijela joj je mnoge duhovne darove. Prema Sunday Visitoru, Evans je imala stigme, mogla je biti na dva mjesta odjednom( bilokacija - iznimno mistična pojava koja omogućuje osobi prisutnost na dva mjesta u isto vrijeme), te je prostorija u njezinoj prisutnosti uvijek mirisala na ruže. Evans je to pokušala sakriti od svoje obitelji, ali je njezina kćer vidjela majčine, što je imalo snažan utjecaj na nju.

Za vrijeme svog života Evans je bila prikriveni mistik. Za njezine su mogućnosti znali samo njezina obitelj, prijatelji i nekoliko svećenika. Bila je skromna domaćica koja je vodila predivan život posvećen Bogu.

Umrla je 1957. godine, a prije smrti je od Boga zatražila da poput sv. Terezije iz Lisieuxa svoj raj poživi čineći dobro na zemlji. Nakon smrti, njezine su spise mnogi pročitali te su mnogima postali izvor duhovnog osvježenja.

Proces za njezinu kanonizaciju službeno se otvorio 2012. godine.

Preveo medjugorje-info.com/Aleteia

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Messaggio di Medjugorje del 25.7.2021 a Marija Pavlovic Lunetti
25. Luglio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.