Sadržaj s oznakom: Stigme

Objavljeno u Meditacije | 23.9.2023.

Pismo oca Pia iz Pietrelcine

Pismo oca Pia iz Pietrelcine od 21. kolovoza 1918., koje je uputio ocu Benedettu, svom duhovnom ravnatelju (Epist., I., 1065.), u koje opisuje 5. kolovoza 1918. kada je zadobio stigme na svom tijelu.

U toku noći, na maramici su se oblikovale  misteriozne slike, koje su podsjećale na lice Isusovo i ono od oca Pija.

Otkrio ju je samo jednoj osobi – Karolu Wojtyli, budućem papi Ivanu Pavlu II.

Nakon što je ova četverogodišnja djevojčica hodočastila u Međugorje, događa se cijeli niz čudesa. Majka koja je prikazala svoje molitve Kraljici mira za ozdravljenje svoje kćeri, nisu bile uslišane, bar ne na način za koji ju je molila.

Rhoda Wise iz Ohia bila je vidjelica sa stigmatama koja je iscijelila Majku Angelicu u svojoj „čudesnoj kući“ te je mnoge inspirirala da se zarede.

Gospodin se udostojao da vidim ovdje nekoliko puta ovo viđenje: Vidjela bih pored sebe jednog anđela, s lijeve strane, u tjelesnom obliku, ono što ne običavam vidjeti, osim čudom.

Premda se većina na spomen stigmi odmah sjetiti svetaca poput Franje Asiškog, Katarine Sijenske ili Padra Pija, ipak postoje i oni „obični“ koje je Bog dotaknuo tom milošću. Jedan od njih bio je i Irving „Francis“ Houle iz Michigana u SAD-u.

Imala je vizije u kojima je dobila stigme i u kojima se pojavljivala Djevica Marija, čuvala je maloga Isusa i snagom  vjere preobratila svoga supruga

Osim vidljivih stigmi, postoje i one nevidljive ili duhovne dok su od svete Terezije Avilske (Avila, Španjolska, 28. ožujka 1515. - Alba de Tormes, 14. listopada 1582.), mističarke, književnice  i reformatorice redovničke zajednice karmelićanki bile neuobičajene.

"Najbolnija rana je ona na ramenu, za koju su liječnici utvrdili da je od nošenja velike težine smrskala ocu Jamesu dva diska oko vrata"

Nazivali su je “Malenom Arapkinjom”, Glasnicom Duha Svetoga i Ljiljanom iz Palestine. Poznata je po stigmama i mističnim iskustvima.

Rane indonezijskog sjemeništarca potaknule brojna pitanja stigmate ...

Imala je viđenja blažene Djevice Marije, istovremeno je mogla biti na dva mjesta, miris ruža, stigme ... mistična iskustva obilježila su život  skromne majke predanoj Bogu i obitelji.