Čudesan život male Audrey nakon hodočašća u Međugorje

Nakon što je ova četverogodišnja djevojčica hodočastila u Međugorje, događa se cijeli niz čudesa. Majka koja je prikazala svoje molitve Kraljici mira za ozdravljenje svoje kćeri, nisu bile uslišane, bar ne na način za koji ju je molila.

Djevojčica, poznata po nadimku Little (mala) Audrey, s tri godine, nakon nesreće, zadobila je velika oštećenja na mogu, no nakon hodočašća u Međugorje, dogodilo se ono nevjerojatno i neobjašnjivo, Božja milost učinila je čuda u životima mnogih.Povodom toga pokrenut je i proces za njezinu kanonizaciju. Audrey Santo bila je najmlađa od četvero djece Linde i Stevea Santo. 9. Kolovoza 1987., s 3 godine, Audrey se igrala u dvorištu s četverogodišnjim bratom Stefanom kada je, Lindina majka vidjela da se mali brat vratio kući sam. Stoga je otišla s dvanaestogodišnjim sinom Matteom u potragu za malenom Audrey. Našli su je potrbuške u bazenu bakinog dvorišta. Stariji brat spremno je skočio kako bi je izvukao i odmah su je potom odveli u bolnicu.

mala-audrey.jpgSlika: Mala Audrey nakon nesreće

 Bila je u komi tri mjeseca. Na odjelu intenzivne njege Little Audrey mogla je pomicati samo prste i oči. I liječnici, već pomireni s činjenicama, predložili su supružnicima Santo da je smjeste u neku ustanovu gdje bi se o njoj mogli brinuti 24 sata na dan, no cijela obitelj složila se da se mala Aundrey treba vratiti s njima kući. U studenom, gotovo četiri mjeseca nakon nesreće, uspjeli su je povesti kući.

mala-audrey-sa-mamom.jpgSlika: Mala Audrey sa svojom majkom

Audreyin otac, Steve Santo nije bio spreman nositi se sa situacijom pa je napustio obitelj nekoliko tjedana nakon nesreće, vrativši se nakon koju godinu, no samo kako bi je ubrzo nakon povratka ponovo napustio.

Kada se vratila kući, Audrey Marie Santo bila je potrebna stalna medicinska skrb. Osim rodbine o njoj se brinuo i cijeli tim medicinskih sestara kojeg je omogućila Komisija za slijepe iz Massachusettsa.

mala-audrey-sa-svojim-pedijatrom.jpg

Slika: Mala Audrey sa svojim pedijatrom

Obitelj je otpočetka tvrdila da se malena nalazila u stanju zvanom akinetički mutizam čija su obilježja nemogućnost govora i izvođenja pokreta na zapovijed, no u potpunosti budna i na oprezu. Ipak, Edward Kaye, neurolog pedijatar koji je brinuo o njoj narednih osam godina od nesreće tvrdi da je njezino stanje bilo mnogo gore.

Putovanje u Međugorje

Obitelj Santo, praktični katolici, odlučila je, otprilike godinu dana nakon nesreće, odvesti Audrey u Međugorje, mjesto hodočašća tada popularno u bivšoj Jugoslaviji, gdje se, kako se tada govorilo, Djevica Marija svakodnevno ukazivala šestoro djece od 1981.

Bio je to težak i skup put za prevaliti s nepokretnom djevojčicom od četiri godine, no majka Linda oduvijek je bila snažna žena i čvrsto je vjerovala da bi Kraljica Mira mogla ozdraviti Audrey. Toliko je vjerovala u to, da je čak sa sobom ponijela cipelice da ih stavi djevojčici kako bi je vidjela kako hoda poput drugih.

Audrey je prisustvovala jednom od Marijinih ukazanja. Po majčinim riječima čak je bila svijesna da je ondje, jer ju je vidjela kako potvrdno kima glavom. Linda je u svome srcu osjećala da Audrey na neki način izravno komunicira s Djevicom Marijom prihvačajući svoje duševno stanje žrtve za spasenje duša. Iznenada, Audrey je doživjela srčani udar a strah je bio toliki da su pomislili na ono najgore. Vratili su se u SAD potpuno iscrpljeni, no vjera nije  napuštala Lindino srce. Mala Audrey nije fizički ozdravila ali uslijedila su druga ozdravljenja i čuda.

 Nakon povratka iz Međugorja, dogodile su se nevjerojatne stvari i neobjašnjiva čuda u spavaćoj sobi male Audrey i unutar kuće. Audrey postaje središtem niza prizora u kući koja je doživjela mistična iskustva poput čudotvornih ozdravljenja, znakova bilokacije, mirisa ruža i duhovnih preobraćenja.

 Najmanje tri Audreyine medicinske sestre koje su bile različitih vjeroispovijesti preobratile su se na katoličanstvo nakon što su skrbile o njoj. Mnogobrojni drugi hodočasnici, svećenici, časne, liječnici i skeptici dotaknuti su od Boga preko te djevojčice koja nije u stanju bila govoriti, a kamoli smijati se.

Iako je bila spojena na respirator, uspijevala je zaustaviti protok hrane do svog želuca, što se čini nemoguće sa znanstvenog aspekta, no ne i s praktičnog, budući da je to radila svakog puta kada je htjela postiti. Čudno, iako nije bila u stanju gutati krutu hranu, od datuma svoje prve pričesti uspijevala je uvijek progutati hostiju koju je primala svakodnevno.

Zadnjih deset godina živjela je samo od Svete pričesti koju je svakodnevno primala. Mjesni biskup dopustio je da se u njezinu sobu postavi Svetohranište s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Audrey se Blažena Djevica Marija ukazala više puta. Imala je čudesna mistična iskustva po Svetoj Euharistiji. Tri puta iz posvećene hostije, uzete iz Svetohraništa, kapala je crvenkasta tekućina koju su ispitivali mnogi liječnici i ustvrdili da se radi o ljudskoj krvi. Jednom je i iz Svetohraništa potekla krv i tada je Audrey dobila stigme. Mnoga su se obraćenja dogodila  u njezinoj sobi.

mala-audrey-hostije.jpg

Slika: Hostije iz kojih je potekla krv

Neke ikone i kpovi postavljene u Audreyinoj kući počele su krvariti i lučiti mirisno ulje. I jedan Isusov kip počeo je krvariti a isto se dogodilo u tabernakulu s posvećenim hostijama, ulje se slijevalo niz zidove garaže, a Djevica Marija pojavljuje se u obliku oblaka ponad njihove kuće.

kip-djevice-iz-fatime-koji-lije-suze.jpg

Slika: Kip Djevice Marije iz Fatime koji luči ulje

kip-svetog-mihaela-koji-lije-suze.jpg

Slika: Kip sv.Mihaela Arkanđela koji luči ulje

mala-audrey-isusov-kip.jpg

Slika: KipIsusa Krista koji luči ulje

 

Linda Santo i jedan medicinski brat ustanovili su i nastajanje stigma na mladoj Audrey, iako nisu nikad analizirane ili fotografirane i čudesna ozdravljenja koja su popratila ova obilježja. Oboljeli od teških bolesti ili patologija koji su došli posjetiti Audrey, moleći uz nju, svjedočili su vlastitom ozdravljenju.

Kako se proširila vijest o tim čudima, stotine posjetitelja išlo se moliti uz Audreyinu postelju. Broj im se toliko povećao da je obitelj morala napraviti detaljan raspored posjeta. U posebnim slučajevima „Little Audrey“(malu Audrey) vodili su na molitvena okupljanja na obližnji sveučilišni stadion ili u neku veliku crkvu, na svetu misu.

Ulje, koje su izlučivali mnogobrojni Audreyini predmeti, stavili su u šalice i dali posjetiteljima na komadićima vate. Testovi provedeni nad tim uzorcima ulja i krvi  dali su potvrdne rezultate.

Stav Rimokatoličke crkve

1999., biskup iz Worcestera, tada, Daniel P. Reilly, objavio je svoje preliminarne rezultate slučaja. U tom izvješću biskup je rekao da je „najjasniji dokaz Božje prisutnosti u domu obitelji Santo briga obitelji za Audrey“. Što se tiče navodnih čuda, naglasio je kako je nužno sačekati rezultate komisije koja razmatra slučaj, i naravno, pojasnio je, da moliti se živome nije prihvatljivo za katoličku doktrinu, no bio je više no ikad za moliti se s Audrey.

Čudo u domu Audrey Marie Santo

„Moramo paziti da ne poistovjetimo ovo ulje sa „svetim uljem“, koje bi se moglo koristiti za pomast. Sakrament bolesničkog pomazanja, koji može dodijeliti samo svećenik ili biskup, koji koristi ulje posvećeno na misi i koje se daje onima koji su zaista teško bolesni“.

Biskup je pohvalio „izvrsno liječenje koje je obitelj omogućila kćeri, što se očitovalo u njezinom fizičkom stanju, naprimjer, navodno nije imala dekubitus svih jedanaest godina koliko je bila prikovana za krevet“. Naglašavajući kako je njihova „stalna ljubav i odanost kćeri čudo u širem smislu te riječi“. Oni su otpočetka prepoznali ljudski ponos svoje kćeri, usprkos okolnostima.“

(citati iz „Interventa“ monsinjora Daniela P. Reillyja, biskupa iz Worcestera)

Jedna udruga traži postupak beatfikacije za Audrey. Biskup iz Worcestera, Robert J. McManus, odao je službeno priznanje udruzi. Beatifikacija i kanonizacija tražit će barem dva čuda u potpunosti dokumentirana i ovjerena. Upravni odbor Udruge Audrey Santo poziva sve one koji su zazivajući Audreyino posredovanje čudnovato ozdravili, a da se može dokumentirati, da se jave.

Audrey Santo preminula je zbog kardio-respiratornog zatajenja 14. travnja 2007. u svome domu. Obitelj, prijatelji i svećenici bili su uz nju. Bdijenje se održalo 17. travnja 2007., a misa 18. travnja 2007. u Katedrali sv. Pavla u Worcesteru, u Massachusettsu. Javnosti je bilo dozvoljeno prisustvovati tim događajima, no pokop se odvio u privatnosti.

Pogledajte i video o ovoj čudesnoj djevojčici i milostima koja su se odvijala u njenoj maloj sobi koja su otišla dalje u svijet a tako i do vas. U nastavku je drugi video u kojem nas majka malene Audrey  poziva da molimo s njom tražeći Audrey zagovor pred Gospodinom.

Izvori korišteni za tekst i slike: la luce di maria/findagrave.com/littleaudreysanto.blogspot/visionsofjesuschrist.com; Preveo i uredio:medjugorje-info.com