Draga djeco, zaokupljeni ste s materijalnim stvarima, a u materiji gubite sve što vam Bog želi dati!

Majka nam pruža divan dar Svoje ljubavi, radost koju razumom možemo kušati i riječ koju srcem trebamo slijediti, nadu koju već danas možemo živjeti i ljepotu koja neće dotrajati.

Samo čista i skrušena srca shvatit će ovaj dar Marijin, njezino uzvišeno mjesto koje joj Bog dodijelio u ekonomiji spasenja. Mnogi su potaknuti lažnim uvjerenjima i izokrenutim naukama svijeta uprli svoj pogled ruglu i izopačenosti, svoja tijela prodali za jeftine i dotrajale vrijednosti zemaljske ugode i obukli u krpe lažne duhovnosti pritom se pozivajući na Gospodina i darove Duha Svetoga, sjediti na dvije stolice i po potrebi služiti dvojici gospodara. U svoje misli dovlačiti prepredenost i kamuflirati je nevinošću, povući lukavštnu za ruku i pustiti je ona vodi dobra dijela, svoju volju gurati i predstavljati kao Božju a Glas opomene koji se razliježe nad dolinom grijeha neprestano podešavati prema toku i jačini svjetovnoga zvuka.

Okorjelim srcima uzaludan je dolazak Nebeske Majke, ništa im zapravo ne znači ni Gospina nazočnost među nama, zasljepljeni lažnim sjajem ispraznosti ne može ih ni nebo ozdraviti koje se spustilo nad međugorska brda dok se na ista pozivaju i veličaju prema zemaljskim mjerilima. Kako je Nebo onda daleko iako se spustilo, primaklo i dotaklo stvarnost mnogih života, iako se razlilo i poteklo potocima vremena i prostora kraj onih što se traže ali gube hrleći u prostranstvatame. Poziva nas Gospa, gluhe,slijepe,kljaste, bijedne i kaže nam" Pitate se, draga djeco, zašto ne možete odgovoriti na ono što od vas tražim. Ne možete zato jer mi niste dali svoje srce da ga mijenjam. Govorite, a ne činite." Nadalje otkriva svoju želju"Želim da vi, bespomoćni, počnete pomagati s povjerenjem, i Gospodin će vam davati u povjerenju." Njena ustrajnosti, nježnost i dobrota, jasnoća i blagost riječi, koje ne osuđuju dječicu, već im, prokazujući zlo, liječe i opominju, uče i odgajaju putem na koji sami moramo pristati krenuti.

Ovu istinu svjedoče nam svi oni koji su okupani mirom i orošeni svježinom Glasa Nebeske Majke, a koje nam Bog svakodnevno šalje u susret nadahnjujući da i sami krenemo istim putem, da se udružimo pod nebom ljubavi ostavljajući daleko iza sebe tragove pomahnitale materije, sjene stvarnosti i tlapnja ograničenosti. Svako srce ukoliko nije do kraja ogrezlo u tami jada i propadljivoga, prepoznati će u bespućima svijeta zraku sunca i postati svjetlonoša tamo gdje Zlo nosi pakao u opipljivom obliku, osvijetliti i prokazati lice tame kojeg će se djeca mraka prestrašiti uviđajući iluziju zemaljske ljepote i naposljetku pohrliti prema zagrljaju vječne sigurnosti .Oni koji su već ugledali lice Zla spremno su prihvatili i srčano prionuli uz svjedočku misiju suprotstavljajući se tvorcima izmanipulirane duhovnosti i svojim molitvama uvjerili zavedene duše da Ona koja dolazi iz rajske ljepote ne propovijeda bajke i nestvarne likove, već izravno suočava sa materijalnim svijetom raskoši i onime čega se trebamo odreči da bi uživali bogatstvo Kraljestva Božjeg.

Svojoj vjernoj dječici obrača se i poziva,vapi i moli “Draga djeco! Danas vas pozivam da svi molite da se ostvare Božji planovi s vama i sve ono što Bog želi preko vas! Pomozite da se obrate drugi, napose oni koji dolaze u Međugorje. Draga djeco, ne dopustite da vašim srcima zavlada sotona i da budete sotonska slika, a ne moja." Toliko je razloga što je Gospa tako dugo s nama i dok je svijeta i čovjeka Njena prisutnost će bivati dok se i najokorlije srce ne privede i pripoji Njenom Bezgrešnom Srcu.Iskoristimo ovo milosno vrijeme, odbacimo nepotrebno i pronađimo u Duhu istine onoliko koliko nam je potrebno za život da Ona traje, živi i diše upravo kraj nas, da ništa vremenito ne priječi put Njenog pohoda prema našim srcima.