Kad čovjek voli ženu

Kad čovjek voli ženu, on pobjeđuje sve…kad ljubav osjeti dušom svom, još je jači zbog nje…

Usudit ću se pisati o ovome… O javnoj tajni koje se svi pasaju, zbog nekih razloga, kao recimo, da ne bi ispali papci itd... U prethodnim tekstovima sam otkrivao onako skrivećki kako se život živi, a ne životari…

Međutim ključ pravog života krije se upravo u naslovu ovog teksta. Sve je uzalud ako nema ljubavi. Čemu sve? Ljubav je nešto što se prijatelju ne može kupiti, a njome možeš kupiti sve! S njom možeš učiniti sve, zbog nje ćeš učiniti sve, pa čak i ono što misliš da je nemoguće, postane moguće, ako ima ljubavi!

Ljubav nije samo emocija, ljubav je pozitivna sila, povod za sve dobro i pozitivno. Svaki izum, svako otkriće i svako stvaralaštvo je proizišlo iz ljubavi prema nečemu ili nekome. S druge strane, nedostatak ljubavi je povod za sve negativno, za svu bol i patnju u svijetu, za svaki grijeh.

Međutim, kada čovjek voli ženu… To je snaga koja se ne može mjeriti ni s čim. Jedan banalan primjer… Pogledajte samo moć i veličinu koju odašilje Barack Obama kada uz njega stane žena i on ponosno izgovori dvije riječi: “My wife…”.

Ma 101 mandat mu ne bi bio dovoljan da je sam… da nema obitelji, da nema ljubavi! Zašto? Zato što nije fora u tom što je on Predsjednik SAD-a. Bespotreban mu je naklon svih dužnosnika svijeta i veličanje njegovog imena. Zamislite sebe u njegovoj poziciji… Može li itko i išta biti veća satisfakcija od toga kada Michelle Obama kaže: “Moj muž je Predsjednik!”?

Kada čovjek voli ženu, on pobjeđuje sve! Imao sam sreću upoznati jednog divnog čovjeka, prijatelja… Unazad par godina završio je na cesti. Izgubio sve u jednom danu. Neću ulaziti u detalje, bitna je rečenica kojom me oduševio.

Ostala mu samo žena s kojom se vjenčao samo par mjeseci prije tragedije koja ga je snašla i 150KM što je bilo taman za platiti stanarinu u stanu koji je iznajmio da ima gdje spavati. Gledajući milijunsku imperiju koju je stvorio danas i život kakvim živi, upitah ga, pa kako si se mogao ponovno dići i krenuti ispočetka onda kada ti se to desilo? Šuti, šuti… I ispali bez pardona: “Zbog ljubavi prema ženi i troje djece koje mi je kasnije podarila!”

Na kraju cijele ove priče, nek vam se ovo ureže negdje u glavi! Svi o ovome trebamo razmišljati, oni koji već jesu i oni koji će tek biti u ovoj situaciji. Na kraju svakog dana, ako je sve po redu, doći ćemo kući i leći u postelju. Nek ta soba, nek ta veza izmedju tebe i nje bude ispunjena ljubavlju i srećom! Zašto? Zato prijatelju sto odatle startaš svaki dan. Ako ti je START loš, kako misliš pobijediti u bilo kojoj životnoj utrci? :)

 

Označeno u