Oružje, droga, Biblija?

Istinu koja se nalazi u tekstu dobro razumiju oni koji traže načina da unište Bibliju.

Toga sam bio svjestan kad sam čuo kako na nekim graničnim prijelazima u izvjesnim zemljama carinska i granična kontrola postavlja pitanje: ''Imate li sa sobom oružje, drogu ili Bibliju?''

Kakve li zanimljive kombinacije! Oružje i municija služe za uništavanje ljudskih života. Droge uništavaju čovjekov um. A Biblija iznosi na vidjelo sve što je lažno. Ona je više nego prijetnja onima koji je žele uništiti. Ona obogaćuje ljudski život, donosi nadu i oslobađa čovjekov duh. Čak i onda kad je čovjek u tamnici. Nije onda ni čudo da se neke zemlje boje utjecaja Biblije, pa je stavljaju na istu razinu s oružjem i drogom.

U čitanju biblijskog teksta, psalmist razmišlja o nekim vidovima djelotvornosti Božje riječi u njegovu životu. Ona oživljava njegovu dušu, udjeljuje unutarnju snagu, vodi ga u istinu i prosvjetljuje njegovo srce.

Mi koji uživamo u blagodatima Starog i Novog zavjeta, posjedujemo potpunu Božju pisanu objavu. Kad razmišljamo o istinama objavljenima u toj moćnoj knjizi, doživljavamo njezino djelovanje u našem životu u nama prisutnim Svetim Duhom, koji nam te istine čini stvarnima.

Da, oružje, droge i Biblija su moćno oružje, ali jedino Biblija uništava lažno i iskvareno te izgrađuje istinu u našem životu.

Označeno u