ŠTO JE TALIJANSKI BISKUP VIDIO TIJEKOM SVOG PRVOG EGZORCIZMA

Nadbiskup Erio Castelluci ima odgovor za one koji misle da Đavao ne postoji: “Oni nisu u pravu!

Da biste razumjeli da Zlo postoji, sve što trebate učiniti je prisustvovati egzorcizmu. Đavao postoji, to je specifična, stvarna osobnost, stvarnost,“ rekao je nadbiskup za dnevne novine Il Resto del Carlino. Nadbiskup Modena-Nonantole tijekom svog je života viđao opsjednute osobe, ali nikada nije prisustvovao egzorcizmu. Tada ga je jedan od dvojice egzorcista u nadbiskupiji pozvao jer je imao „težak slučaj“. Egzorcist je posjetio nadbiskupa i pozvao ga da nazoči obredu. „Dođite,“ rekao mu je, „jer ovaj je čovjek opsjednut već dugo vremena, dolazi mi jednom tjedno i vaša prisutnost, kao nadbiskupa, možda će imati utjecaj,“ dodao je egzorcist.

Nadbiskup Castelluci objasnio je da je shvatio hitnost slučaja tek kad je vidio kako je opsjednuta osoba reagirala na egzorcizam. 3. srpnja 2015. nadbiskup Castellucci otišao je u župnu crkvu u Modeni, gdje se izvode egzorcizmi. Egzorcist i opsjednuta osoba, srednovječni muškarac, već su bili tamo. Čim je nadbiskup ušao, opsjednuti čovjek počeo je vikati: “Odlazi, odlazi odavde, imat ćeš strašnu smrt!“ Onda je pao u trans. „Potom je izgledalo kao da se probudio, i u trenu je zabio nokte u moje ruke,“ nastavio je nadbiskup Castelluci, “imao je dijabolični, đavolski izgled lica i izgovarao je neponovljive uvrede i prokletstva. Rekao mi je da ću umrijeti u prometnoj nesreći i dok je to govorio izgledao je zadovoljno.“ Nadbiskup Castelluci na te se tvrdnje osvrnuo govoreći: “Moj je život u rukama Gospodina Isusa Krista i sigurno nije u rukama demona.

Uopće se nisam zabrinuo. Riječ Božja uči me da su prokletstva neučinkovita.“ Nakon ovog iskustva, nadbiskup je rekao da ne isključuje mogućnost sudjelovanja u drugim egzorcizmima. Talijanski egzorcisti tuže se da su, i ovako, malobrojni i nedostatni. Tom je prilikom nadbiskup Castelluci rekao da je jako važno razlučivanje. S obzirom na navodna opsjednuća, važno je znati da mnogi slučajevi više pripadaju „kompetenciji psihijatra nego egzorcista.“ Također je naglasio važnost molitava oslobođenja kako bi se uznemirenoj osobi pomoglo u liječenju.

Označeno u