Što se novcem može kupiti

Novac je neophodan dio života. Bez njega ne bismo mogli zadovoljiti nužne potrebe za život, a ni priuštiti razne užitke. Ali neke se stvari novcem ne mogu kupiti.

Novcem ćete kupiti velebne kuće, ali nećete kupiti duhovnu snagu. Novac će vam omogućiti da napredujete i uspijete u poslovnom svijetu, ali njime nećete kupiti priznanje od Boga. Novcem ćete kupiti naklonost ljudi i društveni položaj, ali ne i zadovoljstvo duše.

Najveće dobro, toliko veliko da je samo po sebi svojstvena kategorija, ne može se kupiti novcem. Kad bi cijeli ljudski rod potrošio sve svoje bogatstvo, u nastojanju da kupi oproštenjke od grijeha i kupi vječni život s Isusom, ne bi bilo dovoljno sredstava. Svo bogatstvo svijeta ne može kupitit najuzvišeniji blagoslov oproštenja od grijeha i mjesto u nebu.

Nikad nećemo nagomilati dovoljno novca da kupimo mjesto u raju kojeg Bog ima za svoje sljedbenike. Ali ima i dobrih vijesti! Spasenje možemo steći bez novca: »O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu; ako novaca i nemate, dođite. Bez novaca i bez naplate kupite vina i mlijeka!«

Jeste li se pouzdali u Isusa Krista kao osobnog Spasitelja? Morate samo ispružiti praznu ruku u djetinjoj vjeri Bogu. Zavapite Mu da vas spasi i priznajte svoje grijehe: »Nek se vrati Gospodu, koji će mu se smilovati, k Bogu našem, jer je velikodušan u praštanju.«

Označeno u