Sveti spoj vs. svjetovni spoj - ovako gleda kršćanska djevojka na prvi spoj

Prvi spoj je susret dvaju pogleda, dviju duša i pri tome se uvijek događaju prve spoznaje jako važne za svakoga od njih.

Rekla bih da se tu ne radi o pukom upoznavanju druge osobe nego o djelomičnom i važnom dijeljenju vlastitog srca sa drugom osobom. Što zna biti posebno osjetljivo u slučaju kada dođe do manjka interesa sa jedne strane.Tu se radi o otvaranju svoga Duha drugome Duhu. Zato jer se svaka duša sastoji od mnogo «prostorija», pri prvom spoju mi uvodimo jedno drugo u obilazak istih. Zbog toga smatram da je vrlo važno imati izraženu sposobnost razabiranja Duhova, razlikovanja dobra od lošega, što smatram da svaka osoba ima u sebi, samo ponekad treba razmaknuti zavjese što se nalaze preko naših očiju.

Svi mi ponekad volimo te svoje zavjese. Volimo ih zatvoriti da ne vidimo nešto što bi nas moglo jako rastužiti jer baš sad ne želimo biti tužni. Ili ponekad samo stavimo zavjese na pola očiju, a to je onda kada mi vidimo da je nešto loše, ali jednostavno u nekim trenucima ne želimo biti svjesni toga jer bi opet trebali izložiti srce tuzi. Težimo ka savršenoj slici stvari. Ali ja kažem, treba vidjeti full picture, cijelu sliku, kakva god ona je, pa makar imali 45 godina i dalje tražili tu svoju polovicu za kojom čeznemo.

Mislim da je čovjek sretniji uz Istinu nego uz poluistinu. Zato djevojke, dobro pazite sa kime imate posla i kome dajete svoje brojeve telefona! Dobro otvorite oči jer nije pravi svaki onaj zgodni koji uputi značajan pogled. Ne bi smjele biti zadovoljne samo time što nas je netko poželio jer to nije uvijek imponirajuće. Sa druge strane postoje iskreni momci koji nakon spoja sa «neodgovarajućom» djevojkom imaju osjećaj da im je provaljeno u dvorane njihova srca i iskorišteno njihovo društvo i novčanik. Djevojke, to također nije lijepo.

Treba jako dobro paziti kako se odnosimo prema drugima jer bi se drugi sutra isto tako mogli odnositi prema nama. Ali koje li radosti u srcima kada se djevojka i dečko nađu na istoj razini. To je kao kad dva goluba lete jedno uz drugo na istoj visini, a lete krilima ljubavi, pogledavajući jedno na drugo. Pazeći jedno na drugo, oni se razumiju savršeno, čisto i bez primisli. Mislim da bi takav trebao biti i prvi spoj. Ispunjen smijehom, nevinošću, čistoćom u mislima i nekom zanimljivom aktivnošću.

Kako bi djevojka trebala izgledati? Hm, mnogi momci bi rekli: «Jednostavno»! Mislim da se i ja sa njima slažem. Zbilja je nebitno kakvo sjenilo djevojka ima dokle god joj oči sjaje. I nebitno je koje boje su joj nokti ako su joj ruke nježne. Najbitnija od svega je opuštenost i radost u srcu. Radost srca se odražava na fizičku sferu. Ono što imamo u srcu, pokazati će se na našemu licu, pogledu i primijetiti će se na kretnjama našega tijela. Sami sebe moramo voljeti da bi drugima pokazali da uz sebe možemo voljeti i njih. Sami sebe moramo usrećivati da bi mogli usrećivati i drugoga. Mi sami sebi moramo biti cijeloživotni projekt na kojemu ćemo usavršavati sebe kroz sitnice koje nas vesele, da bi mogli podijeliti to veselje sa drugom osobom. Sve se to mora osjetiti u našemu Duhu, vidjeti na našemu licu i primijetiti na našim pokretima tijela. Sav taj rad na sebi nam omogućuje naš dragi Otac na nebesima. Mislim da se Njemu sviđa kada radimo na sebi, kada se trudimo da budemo dostojni Mjesta kojeg nam je pripremio u vječnosti. To dostojanstvo koje želimo postići je slađe od bilo čega drugoga i ako se trudimo biti na putu da ga dohvatimo, tada će nam Bog Otac na taj put dovesti suputnika sa istim težnjama. I kada se tako nešto dogodi, ostati ćemo u čudu jer to je Očevo čudo.

Da se vratim na odijevanje...više treba poraditi na svome vlastitome raspoloženju prije spoja nego na odjeći, jer na kraju krajeva, osjećaj je taj kojeg se čovjek sjeća kad se prisjeća nekog događaja, a ne onoga što je imao na sebi. Nije važno što je na nama nego što izvire iz nas. Osjećaj je važan. On priča, poput slike 1000 riječi. Osjećati se dobro i time činiti da se druga osoba osjeća dobro uz nas. I tu nema greške, pa makar nam pukla peta na cipeli dok idemo prema njemu!...Maa nema veze, izuj se djevojko i bosa prošeći do njega. Mislim da bi mu se to jako svidjelo. Odmah na prvu! Fizička strana nam je svima bitna jer svi volimo vidjeti lijepo lice i isklesano tijelo. Da, to je jako važno, ali što ako imamo nešto za što mislimo da se dečku neće svidjeti kada primijeti. To pitanje je toliko važno da bi ga ja ovdje potpuno zanemarila! Zašto? Zato što se tijelo mijenja. Već sutra nam može nestati ono, što nam je smetalo, ukloniti se s vremenom ili nešto treće.

Ima nešto što sam ovih dana naučila, a to je da ljubav mijenja tijelo. Ljubav mijenja izraz lica. A ljubav je osjećaj. Osjećaji mijenjaju čovjeka i zato uvijek treba gledati da su nam osjećaji na Izvoru Ljubavi. Da se tamo napajaju. Kod Boga. Kod Isusa Krista, Izvora Ljepote. Na spoju je bitan osjećaj jer 80% vremena osjećamo, a 20 % gledamo. A kako li je lijep onaj spoj prije kojega smo oraspoložili svoje srce na Izvoru Ljubavi kroz molitvu Ocu. Pa makar i nekoliko riječi upućenih Svevišnjemu, donijeti će nam sve ono što nam je potrebno za mir u srcu, radost na licu i otvorene oči za razabiranje riječi i pokreta tijela osobe sa kojom smo na spoju.

Nedavno su znanstvenici otkrili da kada se dogodi začeće kod žene, u tom trenutku se dogodi jedan bljesak svjetlosti u njezinoj utrobi. Znanstvenici su kroz sve svoje metode mjerenja i snimanja vidjeli to čudo kada Bog udahnjuje život tom malom tijelu. To svjetlo, taj bljesak nosi svatko od nas u svojim očima. Ono sja u tami. Ono je život u nama. Ono je Bog u našem srcu. To svjetlo će primijetiti osoba koja ide sa nama na prvi spoj. Ona će ga vidjeti. Zbog toga su naši pogledi uvijek tako zanimljivi i privlačni. On nije sa ovoga svijeta. Nekima se ponekad i zavrti u glavi od nečijeg pogleda. Ja imam taj «problem»! Hehe! To je lijep problem.

Nastojim se često sa njime «boriti»! I pošto sjaj u oku nije od ovoga svijeta, nastojimo ga braniti od svakoga grijeha koji taj sjaj može ugasiti, a grijesi se nalaze na prvome uglu kada smo sa dečkom. Zato budni budimo i čuvajmo jedni druge u čistoći! Spoj je mala iskra raja, zato se tako dobro i osjećamo na tom susretu. Prvi susret je potencijal ljubavi, a ljubav je raj. Zato, djevojke, u svojoj torbici na prvom spoju uvijek imajmo: budnost, vedrinu lica, sjaj oka i ljubav Boga.