Fra Mario Knezović: Imam pravo pitati? Tražim odgovor na slijedeći upit

Fra Mario Knezović na svojoj Facebook stranici napisao zanimljiv status vezano za pandemiju koronavirusa u kojem je postavio nekoliko zanimljivih pitanja za nadležne. Njegov status prenosimo u cijelosti:

Imam pravo pitati? Tražim odgovor na slijedeći upit: Ako je u trenutku proglašenja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bilo dvadesetak zaraženih i tada su uvedene stroge mjere, policijski sat itd., kako je moguće da se sada mjere ublažavaju, a u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini današnjim danom ima još 1.830 zaraženih? Dakle, ako se na početku zaraze uvela strogoća, kako je moguće da će strogoća popustiti, a zaraženih je 180 puta više nego kad su mjere strogoće uvedene? Molim nadležne, ako je uopće više itko nadležan, da javnosti daju odgovor. Hvala!

NAPOMENA: Dok ne stigne odgovor, a vjerojatno nikada neće stići, dajem logičan prijedlog odgovora koji glasi: Ako je zbog maloga broja oboljelih trebalo na početku donijeti stroge mjere, onda ne postoji nikakva logika da se mjere ublažavaju kad je brojka oboljelih toliko narasla. Dakle, ako se sad na ovoliku brojku oboljelih ublažavaju mjere, to znači da mjere nije trebalo ni uvoditi kad je bio mali broj oboljeli. Uglavnom oba stanja su neodrživa. Ili se pogriješilo s mjerama polovicom ožujka ili se sada griješi s mjerama krajem travnja. Zdrav mozak tako rezonira.