Fra Mario Knezović: Svećenik iz Rijeke je ispravno i crkveno postupio i Crkva s ljubavlju prihvaća svu djecu

Prenosimo osvrt fra Maria Knezovića o slučaju svećenika koji je odbio krstiti dijete lezbijskog para, a koji je odjeknuo u medijima

"TKO JE BIOLOŠKI OTAC DJETETA KOJI JE TEMA LEZBIJSKOGA PARA I KRŠTENJA❓️

Ne okrećite teze i teme. Ovdje dijete, kojeg je lezbijski par htio pripustiti krštenju, uopće nije tema niti predmet stava Crkve. Tema su tzv. roditelji. Tema je tko je biološki otac. Čija je sperma? Kojim se postupkom došlo do začeća? To su prije svega pravna, etička, medicinska pa onda i vjerska pitanja.

Sutra se može dogodit da se to dijete zaljubi i uda ili oženi za brata ili sestru! To je incest. Što tada? To su prava pitanja i to je ključna tema. A sasvim je jasno da dotični par ne može jamčiti kršćanski odgoj kad ga sami krše i žive bez sakramentalnoga života koje traže za dijete. Djete treba vjerski odgoj nakon krštenja.

📌RJEŠENJE SLUČAJA:

1. Treba naći tko jamči kršćanski odgoj djeteta.

2. Treba krstiti dijete u vjeri tih osoba koje preuzimaju obvezu vjerske pouke svojim primjerom i svjedočanstvom.

3. Dijete mora znati tko mu je biološki otac. To je minimum prava djeteta o kojem se bezobzirno šuti. Tko patetično piše u zaštitu djetata a skriva oca je podmukao. Polupismena medijska rastezanja teme na to kako Crkva ne voli i ne prihvaća takvu djecu je bezobrazna podvala.

📌 I kao dodatak treba reći da je svećenik iz Rijeke ispravno i crkveno postupio i da Crkva s ljubavlju prihvaća svu djecu.", objasni je fra Mario u objavi na Facebooku.