MORAM REAGIRATI: SRAM VAS BILO HRVATSKI MEDIJI!

"Umro kardinal Pell koji je sudski oslobođen svih optužbi za zlostavljanje djece, a većina hrvatskih medija piše kao da je umro pedofil. Kardinal Pell je nevin patio. I umjesto da pišu o toj nevinoj patnji oni opet priču o krivici.

Moju video reakciju pogledajte jer dosta je više te medijsko-površne bande koja ruši istinu i dobrotu. DOSTA!", napisao je fra Mario Knezović na svom Facebook profili osvrnuvši ne smrt kardinala Pella.

Podsjetimo, australski kardinal George Pell (81), umirovljeni prefekt vatikanskoga kurijalnog Tajništva za ekonomiju, umro je u utorak uvečer u Rimu od komplikacija nakon operacije kuka. Više godina je imao problema sa srcem i povišenim arterijskim pritiskom.

Kardinal Pell je u travnju 2020 pravomoćno oslobođen svih optužaba za pedofiliju. Tužilaštvo je tvrdila da je silovao odnosno napastovao dvojicu tada 13-godišnjih ministranata.

Pell je tada istodobno pušten iz zatvora u koji je zatočen poslije prvostupanjske presude na šest godina zatvora pred Kraljevskim grofovijskim sudom Države Victorije u Melbourneu. Njegov priziv je odbio i Vrhovni sud Države Victorije, ali s jednim glasom većine. Pell je iskoristio mogućnost žalbe Federalnom sudu Zajednice Australije, koji je saslušao zastupnike optužbe i obrane 12 ožujka, te je uvažio argumente obrane.

"Ispravljena je teška nepravda koja mi je nanesena", izjavio je Pell po izlasku iz zatvora.