ČUDO Dirljiv i čudesan film koji trenutno igra u kinima preporuča i Ministarstvo obrazovanja

Naša topla preporuka, ovaj film morate pogledati!

Rijetko se događa da jedan film potakne i djecu i odrasle da svijet vide na drukčiji način. Ponekad je to ravno čudu, a upravo to postiže čudesan film ‘Čudo’.Toplu i dirljivu priču o dječaku Auggieju Pullmanu prepoznalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je filmu dalo svoje pozitivno stručno mišljenje i preporuku. Osim toga, svi osnovnoškolci imaju priliku otkriti čudo i unutar svog razreda i pridružiti se pokretu #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo među učenicima.

Film ‘Čudo’ (Wonder) nastao je na temelju istoimenog bestselera R.J. Palacia. Priča je to o 10-godišnjem dječaku Augustu koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Auggie je bio na čak 28 operacija zbog kojih nije normalno mogao pohađati školu, no s 10 godina roditelji ga ipak upisuju u 5. razred. S odlaskom u školu dolaze Auggiejevi i strahovi njegovih roditelja o tome kako će biti prihvaćen u školi i razredu.

Film se bavi vršnjačkim nasiljem i važnošću zauzimanja za samoga sebe. Po gledanju ove dirljive i tople priče pouka je svima jasna: biti različit sasvim je u redu, a o drugima ne bismo trebali suditi prema njihovu izgledu.

Pozitivno stručno mišljenje i preporuku za ovaj film dalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Uz to, svi osnovnoškolci imaju priliku otkriti čudo unutar svog razreda i pridružiti se pokretu #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo među učenicima. Svaki razred koji se uključi u akciju dobiva certifikat ljubaznosti, a moguće je osvojiti i super nagrade. O pokretu #Budi Frend i otkrivanju čuda u vlastitom razredu sve počitajte OVDJE.

Na istoj poveznici učitelji i nastavnici mogu preuzeti sve materijale i pomoću njih uključiti svoj razred u akciju poticanja nenasilnog, ljubaznog ponašanja među učenicima.