Martin Scorsese počinje snimati novi film o Isusu Vatican Media/Reuters

Martin Scorsese počinje snimati novi film o Isusu

Nagrađivani redatelj Martin Scorsese kaže da će snimiti još jedan film o Isusu, izjavio je tijekom razgovora u Vatikanu, javlja The Christian Post.

Redatelj "The Goodfellas", koji se identificira kao katolik, posjetio je papu Franju u Vatikanu prošlog vikenda tijekom njegove turneje po Italiji nakon premijere njegovog novog filma "Killers of the Flower Moon" na filmskom festivalu u Cannesu u Francuskoj.

Osamdesetogodišnji redatelj također je sudjelovao na konferenciji koju su organizirali isusovačka publikacija La Civiltà Cattolica i Sveučilište Georgetown, na kojoj su sudjelovali deseci pjesnika i pisaca, prema uredniku La Civiltà Cattolice, Antoniju Spadaru. Konferencija je bila pod nazivom "Globalna estetika katoličke imaginacije".

"Odgovorio sam na papin poziv umjetnicima na jedini način koji znam: zamišljanjem i pisanjem scenarija za film o Isusu", rekao je Scorsese tijekom susreta, prema više izvješća. "I upravo ću početi raditi na njemu"

Prema riječima Spadara, Franjo je uputio riječ ohrabrenja piscima.

"Ovo je vaš rad kao pjesnika, pripovjedača, filmaša, umjetnika: dati život, dati tijelo, dati riječ svemu što ljudska bića žive, osjećaju, sanjaju, pate, stvarajući sklad i ljepotu", rekao je Franjo, prema tweetu od Spadara. "Hoće li vas kritizirati? U redu, nosite teret kritike, također pokušavajući učiti iz kritike. Ali ipak, nemojte prestati biti originalni, kreativni. Nemojte izgubiti čudo da ste živi".

Predstavnici Scorsesea rekli su za The Guardian da u ovom trenutku ne mogu ponuditi dodatne informacije o filmu.

Scorsese i njegova supruga Helen Morris održali su kratku privatnu audijenciju s papom Franjom u Vatikanu prije nego što su prisustvovali konferenciji.

Govoreći na konferenciji, Scorsese je navodno spominjao svoje filmove i ponudio osobne anegdote. Spadaro je na web stranici svoje publikacije napisao da je Scorsese govorio o "kako ga je apel Svetog Oca 'da vidimo Isusa' dirnuo".

Scorsese je također navodno izrazio divljenje prema filmu Piera Paola Pasolinija iz 1964. "Evanđelje po Mateju". Također je govorio o vlastitom filmu iz 1988., "The Last Temptation of Christ", u kojem je glumio Willema Dafoea kao Isusa.

Slavni redatelj također je istraživao religiju u svojoj drami " Tišina " iz 2016., koja se fokusirala na progon katolika isusovaca u Japanu u 17. stoljeću. Scorsese je prije toga upoznao Francisa tijekom projekcije filma u Rimu.