Novi broj revije Svjetlo riječi - listopad 2022

Ovih dana iz tiska je izišlo listopadsko izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Posthumanizam: Što nakon čovjeka?” koje istražuje na koji način se suvremeni svijet promijenio pod utjecajem tehnologije i kako se u skladu s tim mijenja čovjekov identitet i humanistička slika čovjeka.

O samom pojmu posthumanizma pisao je Matija Štahan, a dodatno viđenje ove teme, baveći se pitanjima očuvanja čovjekove duše i osobne slobode, ponudili su i dr. sc. fra Vili Radman u članku naziva „Metafizika hibridnoga” te Boris Beck u tekstu „Udaljavanje od ljudskoga”.

Hoće li ekonomska i znanstveno-tehnička modernizacija dovesti do slabljenja religije i tako utjecati na njezin definitivan nestanak? – pitanje je koje postavlja Mile Babić, a temom religioznosti bavi se i Boris Havel pišući o odnosu prema religiji koji, pod krinkom modernih narativa, iz vjere u Isusov križ i očekivanje Njegova ponovnoga dolaska prelazi u vjeru u globalno zatopljenje i očekivanje klimatske propasti svijeta.

Što je božansko u čovjeku? Na što nas potiče Duh Sveti? Našu vezu s Bogom kroz svoje tekstove propituju dr. fra Anto Popović i fra Josip Ikić dok Hrvoje Kalem piše o karizmi misijskoga poziva i misionarima kao onima koji tu posebnu vezu osjećaju i prenose. Jedan od takvih je i fra Miroslav Babić – misionar u Keniji, koji kroz razgovor otkriva osobni doživljaj i iskustvo svoga misionarskog poziva.

Osim prethodno izdvojenih tekstova, i ovo izdanje revije nudi raznovrstan sadržaj s područja zdravlja, kulinarstva, povijesti, književnosti i odgoja kao i tekstove o bogatom kulturnom nasljeđu i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, čineći da čitanje revije postane vrijednim i zanimljivim dijelom vašeg slobodnog vremena.

Novi broj Svjetla riječi možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; a želite li postati dijelom velike obitelji Svjetla riječi, pretplatiti se možete ovdje.

Širimo svjetlo.

Označeno u